Военен задържа крадец, ограбил жена в дома ѝ

Снимка: МО

Военният видал как апашът бяга с вещи в ръка

Военнослужещ от 61-ва Стрямска механизирана бригада е предотвратил извършване на престъпление над беззащитна жена. По време на домашен отпуск, на 09 август 2019 г. около 12.00 ч. по обяд в град Карлово старши сержант Цвятко Делков чува викове за помощ от беззащитна жена, която току-що е била ограбена.

Той реагира незабавно и адекватно, проявява съобразителност и преследва извършителя на кражбата. Успява да го догони и задържи до пристигането на органите на МВР. С бързата си реакция старши сержант Цвятко Делков на практика успява да попречи на крадеца да предаде на своите съучастници откраднатите лични вещи, документи и портфейл на потърпевшата.

Благодарност за достойната постъпка на старши сержант Цвятко Делков изказва прокуратурата в Карлово в писмо до бригадата.

Старши сержант Цвятко Делков е на служба в 61-ва Стрямска механизирана бригада от 1999 г.

Това е поредният случай на проявен граждански дълг от военнослужещ от бригадата. Преди няколко месеца ефрейтор Никола Върбанов спаси дете в буйните води на водопад „Сучурум”. Военнослужещ от 61-ва Стрямска механизирана бригада е предотвратил извършване на престъпление над беззащитна жена. По време на домашен отпуск, на 09 август 2019 г. около 12.00 ч. по обяд в град Карлово старши сержант Цвятко Делков чува викове за помощ от беззащитна жена, която току-що е била ограбена. Той реагира незабавно и адекватно, проявява съобразителност и преследва извършителя на кражбата. Успява да го догони и задържи до пристигането на органите на МВР. С бързата си реакция старши сержант Цвятко Делков на практика успява да попречи на крадеца да предаде на своите съучастници откраднатите лични вещи, документи и портфейл на потърпевшата.

Благодарност за достойната постъпка на старши сержант Цвятко Делков изказва прокуратурата в Карлово в писмо до бригадата.

Старши сержант Цвятко Делков е на служба в 61-ва Стрямска механизирана бригада от 1999 г.

Това е поредният случай на проявен граждански дълг от военнослужещ от бригадата. Преди няколко месеца ефрейтор Никола Върбанов спаси дете в буйните води на водопад „Сучурум”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK