Водосвет и първа копка на мащабните инвестиции за 5 милиона в община Струмяни

снимка: община Струмяни

В село Микрево кметът на община Струмяни Емил Илиев и представителят на консорциума ВДС „Гардън“ – София Момчил Борисов официално направиха първа копка на мащабните строителни дейности в цялата община по проекти на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

На церемонията, проведена в парк "Байкал", присъстваха стотици местни жители и гости.

Чрез реализирането на проектите «Спорт, младост, бъдеще» и «Играй с мен в зеления свят на мечтите» значително ще се подобри качеството на живот и условията за масов спорт на територията на населените места в община Струмяни чрез рехабилитация насъществуващи и създаване на нови спортни съоръжения, както и подобряване средата и качеството на живот на територията на населените места в община Струмяни чрез повишаване привлекателността и подобряване на облика на населените места.

Ще се възстановяват спортни площадки в двете най-големи населени места на територията на община Струмяни – с. Струмяни и с. Микрево, ще се възстановят общодостъпни зелени площи и детски площадки в Струмяни, Микрево, Илинденци и други села.

„Проектите са дело на труда на две администрации, трудни, но достижими. Гаранция за това е строителят, кадрите и политиката на община Струмяни, която стартира мащабно строителство и модернизиране на цялостната инфраструктура за над 13 милиона лева, а внесените от нас проекти надхвърлят 20 милиона. И ние сме оптимисти, че ще променим община Струмяни, която да бъде съвременно, модерно и предпочитано място за живот за младите хора. Днес поставяме началото на строителството на спортен комплекс с тенис кортове, детски площадки и създаване на добри условия за спорт и отдих в цялата община. Всичко това е за нашите деца, за младостта на общината – с надежда, че тези инвестиции ще върнат младите", заяви в приветственото си слово кметът Емил Илиев и пожела успех на доброто начинание.

Първата копка направиха заедно кметът и Момчил Борисов, след което по традиция Емил Илиев счупи бутилка шампанско в окичения със здравец багер. Малчугани от детската градина пък им подариха свежи букети с градински цветя.

Под дебелите сенки на парка в Микрево присъстващите аплодираха началото на инициативата и с китка здравец, пита и мет благословиха доброто начинание и с китка здравец, пита и мед благословиха предстоящите строителни дейности в общината.

 

снимка: община Струмяни
снимка: община Струмяни
снимка: община Струмяни
снимка: община Струмяни

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK