Водопроводната мрежа в Драката и Илинденци с реконструкция за 2,6 млн.лв.

Емил Илиев - кмет на община Струмяни, снимка: infomreja.bg, архив

Договорът за реконструкция на водопроводната мрежа и възстановяване на асфалтовата настилка в селата Илинденци и Драката в община Струмяни вече е факт. 

Навръх християнския празник Голяма Богородица кметът на община Струмяни Емил Илиев сключи официално договор с фирмата изпълнител „ЛИХТ” ДЗЗД - гр. София на обща стойност малко над 2 650 000 лв. без ДДС.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” съгласно договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, сключен между община Струмяни и ДФ „Земеделие”.

С изпълнението на проекта ще намалеят значително експлоатационните разходи за поддръжката на водопроводната система в двете села; ще се премахнат загубите на питейна вода по преносната система; ще се подменят етернитовите тръби с полиетиленови.

След края на проекта всички жители и гости на двете села ще са обезпечени с качествена питейна вода.

 

КОМЕНТАРИ

34517:45 - 17.08.2014
Еееееееееее. Емиле пак не посмея да кажеш, че тези проекти са ти наследство от екипа на Вальо Чиликов. Айде малко по-смело кажи истината тя не боли дръж се достойно де.Тая специалиската ти от Сандански да не ги е писала случайно? Нека хората да знаят: водопроводи, спортни площадки, детската градина , читалище и т.н. са проекти от предишния екип управлявал общината.Защо не изписвате номера и датата на проектите от там става ясно всичко нали така?
вода и шистов13:57 - 17.08.2014
На "свободните" американски граждани е забанено да си поливат градините - защото има суша, и няма вода в Калифорния! В същото време всеки ден в Калифорния за фракинг отиват на 2 милиона галона (7 570 000лигра) вода на ден! Шистовияг газ изпи водата на САЩ!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK