Водна пързалка за 1 юни подарява на децата кметът на Мусомища

снимка: infomreja.bg, архив
С водна пързалка в известния в целия регион и страната минерален басейн край гоцеделчевското село Мусомище ще изненада малчуганите на 1 юни кметът на селото Иван Ламбрев. Съоръжението ще бъде монтирано дни преди празника на детето и ще остане в басейна като атракция за всички плажуващи.
 
Кметът Иван Ламбрев забрани още преди години да се плаща вход за използване на минералните басейни край селото, убеден, че водата е природна даденост и богатство, което трябва да се използва безплатно.
 
"Въвел съм този ред и докато съм кмет няма да има промяна, въпреки че апетитите да се вземат на концесия басейните и площта около тях не са никак малко. Водата и природата са ни даденост от Господ и те са за хората",  категоричен е Иван Ламбрев.
 
Кметството се е ангажирало с поддръжката на пътя до басейните, а концесионерите на двете заведения край тях осигуряват спасител.
 
Село Мусомища е  едно от малкото села в община Гоце Делчев, в което на 1 юни се организира голям празник за малчуганите с много състезания, концерти, лакомства и други мероприятия, посветени на най-малките жители.
 
Според предварителната програма състезанието по плуване на "Топлика", в което участват плувци от всички възрастови групи, ще се проведе на 31 май от 13 часа. Наградите на победителите ще бъдат връчени на самия празник, който ще се проведе на площада в Мусомища. И тази година ще има огромна торта, с която  кметството ще почерпи всички деца.
 
Минералните басейни край с. Мусомища в местността „Топлика” се използват целогодишно за плажуване и за лечение на много болести.
 
 

КОМЕНТАРИ

Александра17:33 - 17.05.2014
Колко удобно и предизборно кмета Ламбрев да се похвали с чужди заслуги.. !!! защо не се споменава, кой предостави на господин Ламбрев пързалката подарена от Огняново ???
пасйо23:50 - 14.05.2014
дамм колко хора е излекувала топлицата бог да ги прости кантар не ги тегли !!!
koki10:23 - 13.05.2014
Хубаво като идея, но като се има в предвид, че тази пързалка е изхвърлената от детския басейн на профилакториума..... и като се знае каква е организацията и културата ни... Дано се получи хубаво!
BOJIK21:10 - 12.05.2014
Браво ВАНЕ,ша ти е ВИДЕНО,с тоз ХАИР ще спечелиш и другия мандат,ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ.

FACEBOOK