Водената от главния секретар на МВР делегация във Франция се срещна с префекта на полицията в Париж

Снимка: Главна дирекция "Национална полиция"

Водената от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов делегация във Франция, в която са директорите на главните дирекции „Национална полиция“ и „Гранична полиция“ - главен комисар Христо Терзийски и главен комисар Светлан Кичиков, и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, се срещна с префекта на полицията на Париж Мишел Делпуеш. 

В рамките на разговорите бе изразено задоволство от постигнатото динамично сътрудничество между полицейските служби. Двете страни заявиха готовност да работят за неговото задълбочаване, бе обсъдена и възможността за обучение на български полицаи във френската столица.

Полицейската префектура има за задача да се бори с престъпността, нарушенията на обществения ред. Тя се намесва и при кризи и бедствия, пътни инциденти и аварии.

Структурата е ангажирана и с предоставянето на административни услуги на гражданите, управление на трафика и паркирането, включително и с дейности по защита на потребителите. В определени случаи тя оказва и експертна помощ, защото разполага с научни звена, работещи в областта на правото и криминологията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK