Водачка с 2,31 промила се удари в ауди, друг пиян шофьор се заби в тролейбус

Снимка: Infomreja.bg

И двата инцидента са станали в Стара Загора

Вчера в 19:55 ч., в Стара Загора, по ул. "Хрищян Войвода", се е движил опел, управляван от 51-годишна жена. Водачката изгубила контрол над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал насрещно движещ се автомобил "Ауди", управляван от 32-годишен мъж.

Настъпило е ПТП с материални щети. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателен резултат за мъжа и концентрация от 2.31 промила алкохол в издишания въздух за водачката на опела.

Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1, от НК. Жената е задържана за срок до 24 часа.

Ден по-рано в ОДМВР – Стара Загора, е получено съобщение за настъпило ПТП без пострадали в Стара Загора, на кръстовището на бул. "Цар Симеон Велики" и ул. "Димчо Стаев". На място е установено, че по бул. "Цар Симеон Велики" са се движили тролейбус, управляван от 39-годишен мъж, и мерцедес, управляван от 48-годишен мъж, между които настъпил удар с материални щети.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол техническо средство, като за водача на тролейбуса е отчетена нулева проба, а за водача на мерцедеса - концентрация от 1,88 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK