Водачите на протестите в Гърмен забравиха ромските набези и се захванаха с политика

Иван Байрактаров и Иван Кременлиев прочетоха протестна декларация и поискаха оставки на министри от кабинета "Борисов" по време на голям протест в столицата

Двамата водачи на протестите в Гърмен оглавиха кандидатсъветнически листи.

Иван Байрактаров е начело на листата на Реформаторския блок, като в нея лидерът на реформаторите в Гърменско Емил Стругов е на последното седмо място. В същия отбор има и две дами кандидатки за общински съветнички, като втора след Иван Байректаров е Саадет Саами Сугаринова, а на четвърта позиция е Калинка Костадинова Базунчева.

Другият водач на протестите в Гърмен, бившият полицай от РУ - Гоце Делчев, Иван Кременлиев пък е водач на местната коалиция от партии „Нова алтернатива за община Гърмен“, където протестърското присъствие е по- голямо.

Двамата кандидати за съветници, които три месеца водеха стотици протестиращи срещу незаконните ромски къщи и постройки в гърменския квартал ”Кремиковци” и против ромските набези в общината, ще имат сигурни места в новия минипарламент на Гърмен, ако успеят да убедят хората, които ги подкрепяха по време на протестите, отново да им се доверят.

Много жители обаче са разочаровани и смятат, че двамата водачи са употребили обществените протести срещу ромските набези в Гърмен за лична политическа облага.

Всъщност още по време на активните протести срещу незаконното строителство в квартал Кремиковци“ гърменци заподозряха Байрактаров и Кременлиев в задкулисни договорки с различни партийни структури.

Още тогава се заговори, че двамата водачи ще използват протестите, за да си осигурят място в следващия общински съвет.

Намеренията на лидерите на протестите в размирната община станаха ясни със старта на предизборната кампания. Очаквано Иван Байрактаров и Иван Кременлиев поведоха две съветнически листи. Те изоставиха протестите срещу незаконното строителство в гетото – или защото вече имат партийни амбиции, или защото вече никой не им вярва.

Листата на кандидатите за общински съветници в община Гърмен на РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК

Иван Георгиев Байрактаров

Саадет Саами Сугаринова

Емил Емилов Хаджиев

Калинка Костадинова Базунчева

Димитър Иванов Канев

Красимир Гълъбов Баделски

Ангел Руменов Киряков

Емил Асенов Стругов

 

Листа на местна коалиция от партии „Ново Начало за община Гърмен"

 

Иван Стойков Кременлиев

Георги Христов Белев

Костадинка Илиева Касабова

Иван Димитров Кунчев

Стоян Иванов Ярчев

Крум Георгиев Бакалов

Росица Георгиева Гюргакова

Димитрия Любенова Стоянова

Валентина Ангелова Пашова

Румен Александров Луков

Николай Тошков Терзиев

Елена Георгиева Софтова 

Димитър Атанасов Мицов

Георги Димитров Павлов

 

КОМЕНТАРИ

Аз10:10 - 02.10.2015
Типично по български
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK