Водачът, ударил пешеходка и седем коли във Варна, ще бъде настанен в психиатрия

Снимка: бТВ

След задържането Радослав отказал тест за алкохол и наркотици

36-годишният Радослав Д., който удари пешеходка и причини значителни щети на седем автомобила във Варна, ще бъде настанен за 30 дни в психиатрична клиника за изготвяне на психиатрична експертиза. Това реши днес състав на Варненския районен съд, с което бе уважено направеното искане на Районната прокуратура. Експертизата ще трябва да установи дали поведението му по време на извършените няколко пътнотранспортни произшествия е било болестно манийно мотивирано или е бил под въздействието на психотропни и наркотични вещества.

Както вече информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, на 2 юни около 11, 33 часа бащата на Радослав подал сигнал, че синът му се е качил на семейния автомобил и е потеглил във Варна, за да се „крие от мафията, която го търсела, за да го убие“. Мъжът обяснил, че синът му е с диагноза биполярно разстройство още от 19-годишна възраст.

До издирването на автомобила на Радослав той успял да нанесе значителни щети по седемте автомобила, които срещнал по време на рисковото си шофиране из Варна. При маневра ударил два пъти пешеходка, като й причинил телесни повреди.

След задържането Радослав отказал тест за алкохол и наркотици. Разследването по образуваното досъдебното производство е установило до момента,  че 36-годишният водач е системен нарушител по Закона за движение по пътищата със справка от четири страници. На 1 юни тази година свидетелството му за правоуправление е било отнето заради неплатени глоби. От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK