Възрастна пътничка почина след отнето предимство

Снимка: Infomreja.bg

Три коли са се ударили, водачка е с опасност за живота

Тежък пътен инцидент отне живота на жена.

Около 16.55 ч. на кръстовище с околовръстен път между гр. Стара Загора и с. Богомилово, се е движил автомобил "Хонда", управляван от 48-годишна жена от Стара Загора и возещата се на предна дясна седалка 74-годишна жена.

Водачката не е спазила условията на пътен знак "Пропусни движещите се по пътя с предимство" и навлязла в кръстовището, в резултат на което е блъсната от движещ се по пътя мерцедес, управляван от 35-годишен мъж от Стара Загора.

При удара хондата се завърта на платното за движение и е блъсната от движещия се също по пътя с предимство автомобил "Хонда Джаз", управляван от 59-годишен мъж от Стара Загора.

При настъпилото ПТП на място е починала 74-годишната жена, а водачката на автомобила е получила политравма. Настанена е в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота.

Водачката на „Хонда Джаз“ е получила фрактура на десния глезен. Настанена е за наблюдение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

И тримата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като за 59-годишния водач е отчете концентрация от 0,42 промила в издишания въздух, а за останалите водачи - 0,00 промила.

Образувано е досъдебно производство.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK