Водач на 78 години причини сериозно ПТП

Снимка: Infomreja.bg

Несъобразена скорост е причина и за самокатастрофирането на шофьор от Гоце Делчев

Вчера около 13:00 часа на път II-19 между град Гоце Делчев и село Места е станало ПТП, при което лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 78-годишен мъж от село Климент, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на лява крива от пътното платно се завърта, навлиза в насрещната лента за движение и се блъска в предната дясна част на лек автомобил „Шкода Октавия“ с 44-годишен водач от Благоевград.

При инцидента е пострадал водачът на шкодата, който е с разкъсно-контузна рана под дясното коляно, а 55-годишен негов спътник е с фрактура на дясната раменна кост, комоцио и разкъсно-контузна рана на главата.

Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

Шест часа по-късно на същия път - в района на разклона за гоцеделчевското село Буково,  лек автомобил „Пежо“ с 34-годишен водач от Гоце Делчев, който е шофирал с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой излиза вдясно от пътното платно и се преобръща в крайпътен скат.

При инцидента са пострадали водачът на автомобила, който е с охлузни рани по краката, и 27-годишна пътничка в него от село Гърмен, която е с охлузни рани в областта на главата.

 Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.                 

А 26-годишен мъж от село Горно Краище, община Белица, е управлявал лек автомобил „БМВ“ без свидетелство за управление на МПС.

Нарушението е констатирано около 23:30 часа снощи на улица „Предел“ в Симитли.

Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343в, ал.3 от Наказателния кодекс.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK