Осъдиха петричанка за сключване на фалшиви договори

Снимка: Infomreja.bg

По споразумения между Районна прокуратура – Петрич, и защитата на подсъдимата Й.Г. й са наложени наказания от по една година „лишаване от свобода“, изтърпяването на които се отлага за срок от три години, за извършени от нея престъпления по чл. 310, ал. от НК.

Подсъдимата Г. била управител на магазин в гр. Петрич. На 29.02.2012 г., в това длъжностно качество в кръга на службата си, тя съставила договор за мобилни услуги, на който придала вид, че е подписан от потребител Б.Д. от гр. Сандански. На същия ден тя употребила този неистински документ пред „Космо България Мобайл“ ЕАД, чрез въвеждане на данните и активиране в електронна система Е-РОС на мобилния оператор, за да докаже съществуването на правоотношение между страните по него.

Впоследствие, в периодите от 08.01.2014 г. до 05.06.2014 г. и от 09.06.2014 г. до 26.06.2014 г., действайки по аналогичен начин, подсъдимата съставила други неистински документи – договори за мобилни услуги, допълнителни споразумения по програма за мобилни/фиксирани услуги, договори за лизинг, в които като потребители фигурирали лица от гр. Сандански, гр. Петрич и с. Рупите.

Деянията на подсъдимата Г. са били разследвани в две отделни наказателни производства, като и по двете тя се е признала за виновна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK