Внесоха обвинителния акт срещу Николай Йовев за взрива в Сандански

Николай Йовев, снимка: infomreja.bg, архив

Окръжна прокуратура - Благоевград внесе обвинителния акт срещу четиримата националисти, обвинени за взрива пред партийния офис на "Евророма" в Сандански.

На подсъдимата скамейка застават Николай Йовев, Васил Георгиев, Александър Ангов и Стоян Ставрев. Те ще бъдат съдени за умишленото убийство на 58-годишния ром Малин Илиев, който загина от поставена пред партийния офис самоделка през юли 2012 година.

Бомбата е съдържала 200 грама триацетонов трипероксид, 200 грама амониев нитрат, 3 батерии и електровъзпламенител.

Според прокуратурата деянието е извършено със средства, опасни за живота на мнозина и по особено мъчителен начин за убития. Мотивът на престъплението са расистки подбуди от страна на извършителите.

Срещу младежите има и второ обвинение. Става въпрос за опит за убийство на Анастас М., в чиято квартира в Сандански преди две години бяха подхвърлени две взривни устройства. Тогава младежът по чудо се отърва без сериозни наранявания.

Досъдебното производство срещу четиримата националисти продължи година и половина. Те в момента са на свобода с различни мерки за неотклонение.

23-годишният Николай Йовев е пуснат с "подписка". Той бе номиниран за евродепутат от инициативен комитет, подкрепен от националистически организации и футболни фенове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK