Младите в Гоце Делчев към кандидатите на БСП: Върнете приятелите ни от чужбина

Снимки: БСП

"Върнете приятелите ни от чужбина". Този призив отправиха младежи от Гоце Делчев към кандидатите за евродепутати от листата на БСП за България - Петър Витанов и Иван Кръстев. Като живеещи в пограничен район, те поставиха и въпросите за имигрантите у нас.

Петър Витанов бе категоричен, че въпреки засилващия се евроскептицизъм, основният противник на България не би трябвало да бъде ЕС, а сегашните управляващи, защото те не могат да се възползват от политиките на ЕС.

"Управляващите разглеждат Европа само като фондове и всички знаем колко блестящи са в усвояването им. Но къде са еврофондовете за обикновения човек. Ние левите, всеки един в тази листа, смятаме, че можем да променим това. Нашата амбициозна цел е да върнем социалния характер на ЕС", коментира той и подчерта, че това е и негова лична кауза.

По думите му битката на 26 май не е само за Европа, тя е за България. "Битката е неравна, защото ние се борим за сърцата и умовете на хората, докато опонентите ни използват всякакви подмолни средства. Преди да променяме Европа, трябва да променим държавата си", каза още той.

"В обиколките си из страната, усещам настроението, моментът на промяната идва. Масовата нагласа на хората е, че на всичко това, на което се нагледахме десет години, е крайно време да се сложи край", заяви кандидатът за евродепутат Иван Кръстев. Той обясни, че опонентите на левицата говорят за дигитализация, европейски суперкомпютър, защита от хибридните атаки на руснаците.

По думите му обаче в нито едно село тези теми не са били поставяни от хората. "Ние от БСП се занимаваме с реални политики, през пенсии и помощи за възрастни и хора в неравностойно положение, до качествено образование и здравеопазване достъпно за всеки", обясни той. По думите му усещането у хората е, че нещата в България стават все по- зле и по- зле.

"Тръгваме в тази битка, защото тя е изключително важна и сериозна, тъй като насреща ни е една шайка, мафия и само БСП може да се справи с нея", категоричен бе той. Като своя лична кауза в ЕП той определи въвеждането на основни правила за въвеждане на минимална работна заплата и минимална пенсия. "Приоритет за мен са и детската гаранция- всяко едно дете в Европа да има достъп до качествено образование, социални услуги, здравеопазване. Необходимо ни е младото поколение да усеща сигурност именно за най- нужните и необходими неща", каза още той.

Витанов и Кръстев се срещнаха с жители на Сатовча и обсъдиха с тях проблемите пред България и Европа в близките години, както и местните теми, които бяха поставени от хората.

По време на обиколката си в Благоевградска област, кандидатите за евродепутати от БСП за България - Петър Витанов и Иван Кръстев, бяха съпровождани от заместник-председателя на НС на БСП и кмет на община Гоце Делчев - Владимир Москов, председателя на Областния съвет на БСП – Благоевград - Валери Сарандев, и народните представители в 44-то Народно събрание от Благоевградски многомандатен избирателен район - Богдан Боцев и Николай Бошкилов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK