ВМРО скочи срещу джендър сбирка в Благоевград, призовава кмета Камбитов да я забрани

Снимка: ВМРО-Благоевград

ВМРО сезира кмета Атанас Камбитов за предстояща джендър сбирка в Благоевград. Информация за събитието, което се планира за 20. февруари в зала "Скаптопара" и се организира от така наречената общност "ЛГБТ“, която включва лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър лица, излезе в публичното пространство.

"ВМРО категорично се противопоставя на това мероприятие. За нас всяка групова, публична проява на тези лица на обществени места е крайно недопустима и провокативна срещу цялата общественост на Благоевград и региона. Тази проява е явно предизвикателство срещу християнските ценности, човешкия морал и етика на нормалните хора в Благоевград", пишат в сигнала си до градоначалника от партийната организация с председател Станимир Радулов.

Според тях в днешно време, когато общественото внимание е насочено срещу приемането на Истанбулската конвенция и нейните „джендър“ послания, подобни гей прояви са в разрез с обществения и граждански мир в областния център на Пиринска Македония.

"Тази антиобществена инициатива е в разрез и с християнските ни традиции и човешки норми, която се превръща в предпоставка за нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите. Вследствие на това е възможно нормалните хора спонтанно да изразят своето възмущение от това сборище по всякакъв начин и това да доведе до непредвидими последици", заявяват от ВМРО.

Те призовават кмета Камбитов да забрани това мероприятие като вредно и опасно, в името на сигурността и спокойствието на благоевградчани. 

Сигналът е подписан от народния представител Атанас Стоянов, който е заместник-председател на ВМРО-БНД, и Станимир Радулов - председател на Общинския комитет на ВМРО-БНД в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK