ВМРО отбеляза 3 март с обърнати знамена срещу властта

снимки: Пресцентър ВМРО

С традиционни български носии, тъпани и гайди ВМРО поведе националистическия лъч към общонационалните протести в София. Над 100 души развяха български трибагреници, символично обърнати на обратно. Множеството протестиращи по жълтите павета посрещна с овации шествието на ВМРО.

На националния празник ние започваме нашия поход срещу властта на прехода. Обръщаме знамената, както се прави по време на война. С тези думи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки изрази партийната позиция срещу досегашното управление на страната.

Властта е ненационална, безотговорна, безидейна и корумпирана, а българите са изоставени да се лутат по улиците между изпразнените от съдържание и смисъл институции, продължи той.

На българите и на България са необходими нов национален ред, нови правила, нова политическа и икономическа инфраструктура. Разбиването на монополите трябва да започне с разбиването на най-големия такъв – монополът на политическата класа на прехода, монополът върху властта.  

Като партия, последователно борила се през годините срещу диктата на монополите, ВМРО подкрепя справедливите протести на хората и отново призовава своите привърженици да се включат в тях, като граждани и без партийни символи, завърши речта си пред множеството Джамбазки.

 

снимки: Пресцентър ВМРО
снимки: Пресцентър ВМРО

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK