ВМРО: Излизаме на протест пред Министерство на енергетиката срещу непоносимата цена на тока

Снимка: ВМРО

Това е част от националната кампания против спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа необходимост

ВМРО излиза на протест пред Министерство на енергетиката срещу непоносимата цена на тока! Протестът ще се проведе на 23.09.2021 г. (четвъртък) от 17.30 ч. пред сградата на Министерство на енергетиката на ул. „Триадица“ № 8 в столицата.

Каним всички честни и достойни българи да се присъединят към нас. Едва ли днес има домакинство, което не е изправено пред невъзможността да покрива основните си нужди поради неконтролируемата инфлация, породена от политическата нестабилност, довела и до икономическия хаос в държавата.

Кажете „НЕ НА ПОВИШАВАНЕТО НА ЦЕНИТЕ!“

От ВМРО припомнят, че на 18.09.2021 г. (събота), след взетото на Организационен съвет на ВМРО решение за започване на национални протестни действия, представители на Организацията блокираха за половин час кръстовището на бул. „Тодор Александров“ пред ЦУМ.

Излишно е да изброяваме в проценти поскъпването на тока, парното, газта и хранителните продукти, защото всеки човек, всяко домакинство усеща натиска ежедневно.

Ето защо ВМРО настоява за:

1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.

2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.

3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.

4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.

5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK