Нови двама пияни шофьори с присъди от Районен съд – Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимите признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата

Двама пияни шофьори признаха вината си и получиха наказания от Районен съд - Кюстендил - лишаване от свобода, изпълнението на които се отлага с 3- годишен изпитателен срок. Съдът одобри сключените споразумения между прокуратурата, защитата на подсъдимите и подсъдимите.

Васил Д., на 41 години се призна за виновен в това, че на 14 февруари 2019 година, на пътя за село Коняво е управлявал товарен автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила, а именно- 2, 40 на хиляда - престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Подсъдимият ще изтърпи наказание - 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл. 66, ал.1 НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

На основание чл. 381, ал.5, т.4 от НПК възпитателната работа се възлага на Пробационната служба в Кюстендил.

Подсъдимият Васил Д. ще изтърпи и наказание- лишаване от право да управлява моторно - превозно средство за срок от 11 месеца, считано от датата на отнемане на свидетелството за правоуправление- 14.02.2019 г.

Василен К., на 26 години се призна за виновен, в това че на 07.09.2019 г. по „Лозенски път“ е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта от 1, 88 промила. Това е първо нарушение на водача.

Съдът одобри наказание - лишаване от свобода за 3 месеца, с изпитателен срок от 3 години. На подсъдимия се налага и наказание - лишаване от право да управлява МПС за срок от 10 месеца.

По време на изпитателния срок спрямо обвиняемия ще бъдат прилагани възпитателни грижи от полицейски инспектор към РУ- Кюстендил по местоживеене.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK