ВМРО-Гоце Делчев с ново ръководство начело с д-р Иван Канелов след оставката на досегашния лидер Кристина Попова

Д-р Иван Канелов е новият лидер на ВМРО в Гоце Делчев, снимка: Infomreja.bg

Общо събрание на ВМРО-Гоце Делчев, проведено в петък в щаба на партията на ул. "Царица Йоанна", избра временно ново ръководство, което оглави известният гоцеделчевски хирург д-р Иван Канелов.

Избраното ново ръководство на червено-черните в Гоце Делчев е с изпитателен срок до март 2017 г., когато ще бъде проведено отчетно-изборно събрание и областна конференция. 

Конгресът на партията също се очаква да бъде през март догодина и на него да присъства новоизбраното ръководство след изпитателния 6-месечен период. 

Секретар на организацията остава Мирослав Гамишев, който изпълняваше длъжността и досега. Поста си запазва и Красимир Стоянов, а новите членове са: Снежана Стоева – председател на Женското дружество на ВМРО-Гоце Делчев, и доайенът на патриотичната организация Георги Мълчанков.

След разгорещените дебати в щаба на ВМРО-Гоце Делчев в петък, досегашният лидер на гоцеделчевската партийна структура Кристина Попова си е направила отвод и е подала оставка от заемания досега от нея лидерски пост. Тя е представила кратък политически доклад, като е отчела изключително трудната обстановка, при която са били проведени местните избори през 2015 г., и твърдението си, че въпреки трудната кампания гласоподавателите от ВМРО са се увеличили с цели 600 %. 

На петъчния форум е присъствал народният представител от ВМРО в групата на Патриотичния фронт Атанас Стоянов, който е отправил известни критики относно работата и поддръжката на партийния офис от досегашното ръководство. На срещата са били и двама представители на областното ръководство от Благоевград, като заедно с тях е бил и председателят на МД "Вардар" и член на ръководството Станимир Радулов. 

"Новоизбраното ръководство е с временен статут от 6 месеца. Държа да подчертая, че имаме пълната подкрепа на нашия лидер Красимир Каракачанов и цялото централно ръководство. Голяма подкрепа получихме и от областните ни ръководители. Нямаме никакво намерение да влизаме в излишна и ненужна конфронтация с досегашното ръководство, напротив - двама от старото ръководство запазват постовете си и в новоизбраното ръководство. Заявяваме твърдата си позиция, с която одобряваме всичко постигнато преди нас от членовете на ВМРО, като идеята ни е да започнем да го надграждаме, а не да го рушим", коментира пред ИНФОМРЕЖА новият лидер д-р Иван Канелов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK