ВМРО дава кредит на доверие на Марин Райков

Иван Стоянов и Станимир Радулов, снимки: ВМРО

ВМРО дава кредит на доверие на новия министър-председател на България Марин Райков, за да може той да работи ефективно в тежкатата ситуация, в която се намира страната. Това заявиха на пресконференция председателят на дружество „Вардар” в Благоевград Станимир Радулов и членът на ИК на ВМРО Иван Стоянов.

Според тях основната задача на служебното правителство е да подготви провеждането на честни демократични парламентарни избори на 12 май. ВМРО настоява новосформираният кабинет да замрази сметките за ток и парно за януари и февруари до извършване на пълна ревизия на дейността на ЕРП-тата.

В срок от 1 месец правителството да направи проверка на ЕРП-тата и да оповести резултатите, като при констатирани нарушения да се започне процедура по разваляне на договорите, ревизия на изразходваните обществени средства от предишното правителство и данните да бъдат публично оповестени, настояват още от ВМРО.

Председателят на дружество „Вардар” Станимир Радулов заяви позицията на ВМРО, че това правителство не трябва да отстранява от длъжност областния управител Костадин Хаджигаев, тъй като той водел истинска битка с гръцката администрация и власти, за да стане възможно честването на паметта на войводата Гоце Делчев в село Баница.

"Там преди 110 години е убит Гоце Делчев и все още има останки от неговите кости. В момента Хаджигаев води преговори с властите в Гърция да се възстанови черквата и гроба на войводата и да се направи българо-гръцки събор на сближение в памет на Гоце Делчев", поясни още Радулов.

 

Иван Стоянов и Станимир Радулов, снимки: ВМРО

КОМЕНТАРИ

изненадана12:05 - 22.03.2013
Какви са тези страшни мъже?Какво ВМРО, какви 5 лева?Да отидат в Скопие и да кажат какви са?Защо мълчат сега,македонците оскверниха паметника на загиналите в Охрид българи.Позиця, трябва позиция , а не да викат жулналистите и да разправят,че дават кредит на доверие.И без тяхното доверие,кабинетът е избран и си работи.Радулов направи нещо и реагирай на тъпите македонци,които се гаврят със смъртта на удавилите се българи!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK