Влогър плаща 5 хил. лв. глоба на стотинки след организиран поход до връх Мусала

Слави плаща 5 хил. лв. глоба на стотинки в знак на протест Снимка: Личен архив

Поиска спешна промяна на плановете за управление на парковете

Глобеният влогър Слави Панайотов се закани, че ще плати наложената му санкция на стотинки. Повод за изявлението му стана организиран поход до връх Мусала, в който се включиха 1500 човека, а по-късно бе обявено, че той бъде глобен с 5000 лв.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, през самия връх Мусала минава резерватната зона на централен рилски резерват, а такова масово мероприятие е в нарушение за плана за управление. Глобите за физически лица са от 500 до 5000 лева.

„И в тази глоба намирам символика. 5 хил. лв. са точно 500 хил. стотинки, а цялото изкачване на връх Мусала беше организирано по случай достигането на 500 хил. абоната в моя канал. Ако в цялото нещо, което ми се случва трябва да открия весела нотка е, че единствено аз и Беър Грилс сме глобени от НП „Рила“, с тази разлика, че аз не съм похапвал жаби“, обяви Слави Панайотов.

Той отправи и апел към всичките си последователи да му помогнат финансово за заплащането на глобата и уточни, че ако тя отпадне или размерът бъде намален средствата ще отидат за благотворителност.

„Трябва да се даде гласност на това безумие, не бива да оставяме нещата така. Една от целите на похода беше да се откъснем поне за ден от ползването на телефони и таблети и да се насладим на прекрасната природа в Рила. Логиката на г-н Андонов е, че върхът е част от зона с ограничено човешко въздействие.

Ако това е така то би следвало да се глобява всеки, който изкачи върхът в група. В същия ден имаше две не малки групи, които тръгнаха преди нас, но не бяха глобени. Рила е на всеки, а не на определена институция“, категоричен беше Панайотов.

По негови думи целият проблем идва от плановете за управление на парковете, които вече са изтекли. Такъв е случаят и с този на Рила.

„В тази връзка мисля да организирам нов поход – от Министерски съвет до Парламента. Идеята  ми е да организирам мирно шествие заради тази неразбория, която е крайно време да бъде разрешена“, категоричен беше влогърът, който разпространи позицията си за случилото се в социалните мрежи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK