Влизане в Гърция: Само с отрицателен тест, само през Кулата и само с код

Снимка: МВР

Документът трябва да е на английски език

До 29.07. се въвежда временно ограничение на влизането от България на всички сухопътни и жп гранични пунктове, с изключение на ГКПП Кулата – Промахон.

Влизането ще е възможно на този граничен пункт само с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция.

Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.Ограниченията не се прилагат по отношение на притежатели на разрешително за престой или основно местожителство в Гърция, преминаването на товарни автомобили за превоз на стоки, както и пътуващи по абсолютно наложителни бизнес или служебни причини, което се доказва със съответния документ.

До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция трябва да попълнят електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес https://travel.gov.gr 

Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната. Всички туристи могат да преминат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n