Протестиращи се събраха пред МС, искат оставката на Борисов

Снимка: БГНЕС

Около 150 души се събраха на площад „Незавимост” пред Министерски съвет с искане за оставка на премиера Бойко Бориков. 

Поводът е провалът във външната политика с издигането на втора кандидатура на България за шеф на ООН – Кристалина Георгиева и оттеглянето на подкрепата за Ирина Бокова, пише News.bg.

Протестът днес тръгва от пост в социалните мрежи на Александър Симов. В него той призовава на протест „всички, които се чувстват омерзени, отвратени и погнусени от безкрайните лъжи на властта, от катастрофалните й международни гафове, от пълното подчинение на външни интереси”.

Според него хората в страната са бесни от действията на правителството и от подмяната на българската канидатура. 

„Нека Обитатeлят на МС да чуе какво мислят хората за него, нека да е наясно, че този път няма да му се размине, че този път петното е толкова голямо, че единственото лекарство е моменталната му оставка, оттегляне на Кристалина Георгиева от ЕК и нови избори”, заявява журналистът и активист на БСП.

Според него „има граници, които не трябва да бъдат минавани, а с изключение на участието си в две световни войни, България никога не е регистрирала такава международна политическа катастрофа, която преживя след унизителното гласуване за шеф на ООН. 

На протеста сред гражданите се вижда и бившият лидер на БСП Михаил Миков, както и председателят на Форум България-Русия Светлана Шаренкова.

Опънат е и плакат „Кандидатът на България - 2-ро място, кандидатът на Бойко - 9-о място”. Протестът се охранява и от много полиция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK