ВАС потвърди избора на Общински съвет - Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Делото тръгна след 4 касационни жалби, подадени от участници в местните избори

Върховният административен съд потвърди решението на Административен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Милена Алексова, за определяне на резултатите от изборите за общински съветници в Община Кюстендил от проведените на 27.10.2019г. местни избори.

Делото е образувано по четири касационни жалби, подадени от Младен Ризов в качеството му на председател на МК „Движение заедно за промяна“; от Коалиция „БСП за България“; от Ралица Димитрова Николова от Местна коалиция Глас народен ( ПП МИР, Християндемократическа партия на България, партия Глас народен); от Иван Порфиров Мишков, озаглавена „Възражение“ срещу Решение № 297 от 02.12.2019 г., постановено по адм. дело № 531/2019 г., по описа на Административен съд – Кюстендил, с което е потвърдено Решение № 216/29.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Кюстендил за обявяване на избраните общински съветници в Община Кюстендил.

„Решението на Административен съд – Кюстендил е законосъобразно, като при постановяването му правилно и задълбочено е изследвана фактическата обстановка, анализирани са събраните доказателства, релевантни към предмета на спора, при което правилно е прието, че не са налице визираните основания за отмяна на обжалваното решение за избор на общински съветници.

Изводите на Административен съд – Кюстендил, са основани върху подробно обсъждане и преценка на всички доказателства, като е съобразена спецификата на проведения избор и правилно са тълкувани и приложени относимите правни норми от материалния закон, релевантни за правилното провеждане и приключване на избора на общински съветници в Община Кюстендил“, посочва в мотивите на решението си Върховният административен съд.

Решението не подлежи на обжалване и на отмяна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK