Влатко Стефановски, Кели Ръкър, Васко Кръпката и Биг Бенд на БНР във втората вечер на “Blagoevgrad Blues & Jazz”

Снимки: Община Благоевград

Емоции, настроение, много блус и мостове от музика свързаха изпълнителите от втората фестивална вечер на “Blagoevgrad Blues & Jazz 2018“ с публиката. Новата зала „Орфей“ в парк „Македония“ се оказа тясна, за да събере всички желаещи да станат част от магията на блус музиката. Почитателите на стила пяха, танцуваха и не спряха да аплодират звездите, които оставиха сърцето си в Благоевград.

На сцената на “Blagoevgrad Blues & Jazz 2018” първи излезе артистът, човекът с блус в сърцето - Васко Кръпката. Заедно с него се появиха и София Блус Бенд- едни от най- добрите блус изпълнители и музиканти в България. Със своите изпълнения на познати парчета и нови такива, групата грабна публиката от първата секунда. Завихри се енергия от музика, танц и настроение, които останаха до последната изсвирена нота.

Харизматична, обаятелна и усмихната малката- голяма хармоника Кели Ръкър изпълни сцената в зала „Орфей“. С присъствието си, тя внесе още повече настроение и предизвика публиката да пее и танцува.

Финалът на Международния фестивал „Blagoevgrad Blues & Jazz 2018”, както всяко голямо събитие, бе голям. Влатко Стефановски и Биг Бенд на Българското национално радио създадоха един мост между стилове и музика с проекта си „Sound Bridges“.

Присъстващите в зала „Орфей“ успяха да чуят мелодичното послание за човещина, обединеност, приятелство. Това оставиха след себе си всички изпълнители в единствения по рода си “Blagoevgгad Blues & Jazz 2018”фестивал.

Публиката не пусна без бис нито един от изпълнителите, които подариха не само гласа и песните си, но и душата си на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd