Владислав Горанов: Божков и сега може да плати дължимото на държавата

Снимка: БГНЕС

Божков нарушавал закона за хазарта, по думите на финансовия министър

Финансовият министър Владислав Горанов даде брифинг пред медиите в отговор на думите на "поредния богат българин, който се укрива от правосъдието", както се изрази той по адрес на Васил Божков и интервюто му тази сутрин.

Никога не съм твърдял, че не познавам Васил Божков, обяви финансовият министър. Горанов призна, че се е срещал с него, но и с Валентин Златев, с Кирил Домусчиев. Божков нарушавал закона за хазарта, по думите на финансовия министър.

Всеки български бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата, да ги уреди, настоява Горанов. И сега Божков можел да плати това, което не е платил. След като се разплати с държавата, ще може да претендира възстановяване на бизнеса си, както обясни министърът.

Държавата монополизирала хазарта с цел финансиране на спорта и културата, обясни Владислав Горанов. Той даде за пример и други бизнесмени, които се укриват в чужбина и се заканвали да осъдят страната чрез Оманския фонд. Това обаче не се случило, както поясни министърът.

Не разбирам аргументите на господин Божков да иска моята оставка, сподели той. Ако Божков докаже, че Горанов го е съветвал да не плаща данъци, да го докаже. Тогава финансист номер едно щял да понесе отговорността си.

Регулацията на рекламата в хазарта и изравняване на режимите на облагане на онлайн и наземния хазарт - това са темите на разговор между Горанов и Васил Божков. Министърът настоя бизнесменът да си плати дълга към държавата от 700 милиона лева.

Как разбрахте, че съм министър на Делян Пеевски, попита финансовият министър в отговор на въпрос за взаимоотношенията му с депутата от ДПС. Среща с Пеевски съм имал 2010 година, призна той. По думите му и журналистите са се срещали с Пеевски, когато е идвал в Народното събрание./ news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK