Бисера Станкова и Галина Трайкова представят „Кръг от светлина“ в Кюстендил

Снимки: Личен архив

Авторките съчетават в изложбата си бисероплетие

На 29 ноември 2019г. във фоайето на Кюстендилския драматичен театър от 18 часа ще бъде открита изложбата по приложно изкуство ,,Кръг от светлина“ на авторките Бисера Станкова и Галина Трайкова. И докато за Галина това е четвърта поред съвместна изложба - след "Сезони от мъниста и тел", "Коледен фюжън" и "Хамса-Формата на ръката", то за Бисера това е дебют, макар че е творец от ученичка.

Двете дами ще съчетаят бисероплетение (произведения от мъниста и студен порцелан при Галина) и изработка на красиви предмети за бита, както и картини (Бисера) в особена подредба, неслучайно наречена,,Кръг от светлина".

,,Първо е важно да благодарим на г-н Чавдар Ненов, за това че отново повярва в идеите ни и ни приюти за втори път на тази прекрасна сцена, а именно - фоайето на кюстендилският театър, което се превърна в една истинска галерия на съвременното изкуство. Освен друго е и пример за това как един културен център може да е място, където успешно да се съсредоточават различни видове творчество.

Надявам се изложбата, която има и известен благотворителен характер да изненада кюстендилци и гостите на града ни, и да ни стимулира за нови творчески търсения. Не на последно място се гордеем, че успяваме вече в девета изложба да дадем място за изява на слабопознати на публиката артисти“, обяви секретарят на НЧ ,,Надежда 1997“ – Кюстендил, Даниел Григоров.

Благодарение на изявите си Галина вече е продала свои произведения в Великобритания, Германия, Гърция, Израел, Испания, Норвегия и САЩ.

Експозицията ще е на разположение за зрители от 29-и ноември до 7-и декември.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK