Владимир Путин поздрави българите за 3. март

Владимир Путин, снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави българския си колега Румен Радев и българския народ послучай 140-та годишнина от Освобождението на България. Същото направи и премиерът Дмитрий Медведев в телеграма до Бойко Борисов.

В поздравителния адрес до българския държавен глава, публикуван на сайта на Кремъл, Владимир Путин нарича 3 март "знаменателна дата".

"В тези дни си спомняме за подвизите на руските воини и българските опълченци, сражавали се рамо до рамо на Шипка и край Плевен. Благодарение на тяхното мъжество, издържливост и самоотверженост беше възстановена древната българска държавност", се казва в текста.

Путин пожела на българите благополучие и процъфтяване и изразява увереност, че "общите исторически традиции, здравите връзки на дружба и взаимопомощ, културната и духовна близост и занапред ще са надеждна основа за развитие на многопланово сътрудничество между нашите страни".

Руският премиер Дмитрий Медведев пък поздрави българския си колега Бойко Борисов с телеграма, цитирана на сайта на правителството. В нея също се говори за подвига на руските воини и българските опълченци при Шипка и Плевен - "част от нашата обща история, която сме длъжни внимателно да съхраняваме".

Медведев казва още, че е убеден, че "активната съвместна работа по правителствена линия, ще (...) създаде условия за напредъка на нови перспективни проекти в различни области". /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK