Владимир Москов вече не е част от УС на Сдружението на общините

Кметът на Гоце Делчев - Владимир Москов, вече не е част от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/.

Това бе обявено вчера за заседание, на което присъства и Корнелия Нинова – лидер на БСП.

Напускането на Сдружението не е едностранен акт по отношение на Москов, а общо решение, взето от всички кметове, издигнати от партията на червените.

Мотивите им бяха, че дълги години правителствата на Бойко Борисов разделят кметовете според политическата им принадлежност при разпределянето на средства. С това правителството наказва жителите на общини, управлявани от БСП, смятат те.

Изказванията на представители на управляващите, че "няма драма" с постановленията на Министерски съвет и средствата се разпределят справедливо, са неверни, което е видно от следната справка:

"Напускаме Управителния съвет на НСОРБ. Извън всякакви правила, без критерии, извън гласувания държавен бюджет и по своя лична преценка, Борисов раздава парите на всички данъкоплатци на общини на ГЕРБ и ДПС", категорична бе Нинова.

Според думите ѝ на 19.12.2018 г. са разпределени 98 млн. лв. на 79 общини на ГЕРБ, и 25 млн. на 33 общини на ДПС.

"Много пъти писахме декларации, искахме прозрачност, кметовете провеждаха срещи с премиера. Лъжеше ги и си кара постарому. Българските граждани са равноправни. Всеки има право на добри пътища, пречиствателна станция или детска площадка. За 2018 г. 88 общини с население 1 300 000 не са получили нито един лев допълнително финансиране. Повече не можем да търпим Борисов да дели българите на такива от техни общини и от общини, управлявани от други партии", каза лидерът на БСП в заключение.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов и кметът на Гоце Делчев бяха избрани за членове на Управителния съвет през 2016 година.

През изтеклия мандат 2012-2015 г. Благоевградска област бе представлявана в УС на Сдружението от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, до 6 март 2014 г. от бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев, а след тази дата от колегата му от Якоруда, Нуредин Кафелов.

Дотогава в Контролния съвет нямаше градоначалник от Пиринско. 

 

КОМЕНТАРИ

ddd09:10 - 14.02.2019
Странно решение, в Гоце Делчев всички големи проекти се направиха по време на управлението на ГЕРБ...!?
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK