Владимир Москов награди с по 200 лева групите, участвали в Деня на танца

снимки: Община Гоце Делчев

По 200 лева награда, въпреки че честването на Международния ден на танца в Гоце Делчев не бе със състезателен характер, връчи кметът Владимир Москов на всички групи и клубове, които представиха своите умения на площад „Македония" и превърнаха вчерашния ден в истински празник за стотици неврокопчани.

Многоцветната танцова феерия продължи часове наред, като в дългите хора на площада се включиха и зрителите. Клуб за народни танци „Неврокопски вихър” с ръководител Петър Москов; Фолк фитнес „Мераклии” гр. Хаджидимово с ръководител Николай Пиринлиев; Женска танцова група от с. Гърмен с ръководител Петко Франгов; Танцов състав „Пиринско злато” от Гоце Делчев, „Самодива” от с. Гърмен, „Мистик” от с. Огняново и „Кръшно хоро” от с. Мосомище с ръководител Надя Атанасова; Танцова формация „Беломорски полъх” от с. Копривлен с ръководител Тодор Цветков; Танцова формация „Палави ножинки” с ръководител Георги Мишев бяха главните герои на честването на Международния ден на танца в Гоце Делчев.

Часове наред красиви носии, невероятни танцьори и музика красяха и огласяха града. Празникът, с който се отбеляза Деня на танца, се чества масово от няколко години. Връчените парични награди от кмета Владимир Москов на групите са и за създаденото невероятно настроение на площад "Македония” в Гоце Делчев.

Международният ден на танца се чества от 1982 година по инициатива на ЮНЕСКО.

 

снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK