Заслужено признание за Училищния театър в НПГ „Д. Талев“ – Гоце Делчев

Снимки: НПГ "Д. Талев"

Негова постановка беше отличена на Международния детски фестивал „Млади таланти“

Училищният театър „Светилник“ при НПГ „Димитър Талев“ неведнъж е радвал гоцеделчевци със своите постановки, завоювал е и награди.

Поредното признание за него е от току-що приключилия Международен детски фестивал „Млади таланти“, организиран от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата.

След като спечели овациите на публиката в Гоце Делчев, постановката „Кръстопът“, създадена по романа на Димитър Талев „Самуил, цар български“, стана част от конкурсната програма в раздел „Театрално изкуство“ на престижния фестивал. Тя беше посрещната възторжено както от публиката, така и от журито, и заслужено спечели грамота и плакет за сценична адаптация на художествения текст, сценография и костюми.

Заслуга за признанието има целият творчески колектив – учениците Иван Вълчев от 12д, Димитър Гемеджиев 11б, Валерия Катрева и Димитър Апостолов от 12 г, Анастас Бутилов от 10 в, Мария и Магдалена Петелови от 9а, и учителите Марияна Малакова – ръководител на Училищния театър, Екатерина Франгова, Елена Иванова, Елена Търтова, Костадинка Караиванова, Фатме Мустафова.

ИНФОМРЕЖА честити наградата и пожелава на младите актьори и на техните ръководители нови творчески завоевания!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK