Владимир Москов: Ако изборите бяха честни, нямаше да се стигне до балотаж

Владимир Москов, снимка №2: Москов в Дома за стари хора, снимка №3: Москов на инспекция на втората клетка на депото за твърди битови отпадъци, снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Рекордният брой недействителни бюлетини, отчетени на първия тур на местния вот на 23 октомври в община Гоце Делчев, е прецедент. Те са повече от 2000 и са в резултат на трудностите при гласуването "две в едно" и най-вече на големите манипулации, извършени в изборния ден, сподели след направения анализ кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов.

"Ако изборите бяха проведени честно, можеше да не се наложи провеждането на балотаж. На първия тур в общината бяха ангажирани хора, които работят в държавни институции, като полицията и горското стопанство. Тези служители участваха пряко в изборите и стояха пред секции, както в града, така и по селата. Красноречиви са примерите в Мусомища, Борово, Брезница, Корница и други. Отговорниците на горските участъци във въпросните села, както и директорът на Държавното лесничейство в Гоце Делчев, също са участвали пряко в упражняването на натиск върху подчинените си. Заплахите са били, че ако не излязат да гласуват със семействата си за ГЕРБ, ще бъдат освободени от работа. Още преди изборите бе заявено пред хората от селата, че ако не гласуват за ГЕРБ, няма да получат дърва за огрев. Изсякоха се гори от фирми на територията на общината и никой не отваря и дума за това. Очевадни манипулации се извършиха и в ромската махала в Гоце Делчев, където четирима души в изборния ден раздаваха пари в полза на ГЕРБ. За мен е учудващо в 21 век полицията и прокуратурата да не предприемат необходимите мерки при положение, че имената на въпросните хора са публични и нарицателни и се споменават на всяка крачка от хората. За предстоящия втори тур, освен че ще вземем сериозни мерки срещу търговията на гласове, основно ще разчитаме на честността, на това, че хората са зрели и няма да допуснат агресията, която се налага да мотивира техния избор", заяви пред ИНФОМРЕЖА кандидатът за кмет Владимир Москов.

По въпроса дали Община Гоце Делчев има опасност да загуби средства по европейски проекти, каквато инфомрация тиражира опонентът му от ГЕРБ Георги Андонов, Москов бе категоричен, че не съществува подобна заплаха. Според него това е популистки ход от страна на управляващите. "Въпреки принципа ми винаги да водя позитивна кампания и да не коментирам ходовете на противниците ми, смятам, че е крайно време да заявя, че няма никакви загубени средства. Според правилата на ЕС, в случай на обжалване на дадена процедура, срокът на проекта се спира автоматично и след това се удължава за периода на неговото спиране. По отношение на най-големия спрян до момента проект в община Гоце Делчев, който е на стойност 8,5 милиона лева и включва ремонти и реконструкции на 26 улици и градския парк в града, забавянето към момента е 7 месеца, които автоматично ще бъдат добавени и така крайният срок за приключване ще бъде през август 2012 година. Това е предостатъчно време проектът да бъде приключен, тъй като офертите на повечето фирми имат срок за изпълнение на строително-монтажните работи от три до пет месеца. Делото за определяне на изпълнител по този проект се гледаше на 19 октомври във ВАС, което означава, че до края на годината  ще има решение по него. Няма никакво значение кой ще бъде избран за изпълнител, въпреки че аз лично се надявам  да е местна фирма. Важното е, че до края на годината ще имаме избрана фирма. Грозно е, когато разни кандидати са готови да загърбят интересите на града и неговите жители, само и само да постигнат целите си. Ако не бяха тези целенасочени действия, сега в Гоце Делчев щеше да има напълно обновени 26 улици и чисто нов и европейски градски парк", категоричен е кандидатът за кмет Владимир Москов.

 

КОМЕНТАРИ

дони21:59 - 28.10.2011
Вижте само какво правят плрлатеният плювач през двеминути е писал коментари с различни имена за да изглежда че много хора пишат против КМЕТА. Нямате шанс и го знаете но поне се нахрачете за да поспите спокойно .
до смях21:57 - 28.10.2011
не бой се тази седмица ще си поправим грешката но това е вашсценарии герберски мутри .
И аз18:28 - 28.10.2011
И аз вашта майка мръсна долни комунисти. Скоро ще ви дойде края и вие се страхувате много, много от това да наистина многооооооооооооо боли.
Страхливци18:25 - 28.10.2011
Страхливци Мосокви спрете да триете коментарите на хората от какво ви е страх от истината нали? Още много истини ще ви напиша и ще излязат в понеделник.

FACEBOOK