Владимир Москов: Ако изборите бяха честни, нямаше да се стигне до балотаж

Владимир Москов, снимка №2: Москов в Дома за стари хора, снимка №3: Москов на инспекция на втората клетка на депото за твърди битови отпадъци, снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Рекордният брой недействителни бюлетини, отчетени на първия тур на местния вот на 23 октомври в община Гоце Делчев, е прецедент. Те са повече от 2000 и са в резултат на трудностите при гласуването "две в едно" и най-вече на големите манипулации, извършени в изборния ден, сподели след направения анализ кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов.

"Ако изборите бяха проведени честно, можеше да не се наложи провеждането на балотаж. На първия тур в общината бяха ангажирани хора, които работят в държавни институции, като полицията и горското стопанство. Тези служители участваха пряко в изборите и стояха пред секции, както в града, така и по селата. Красноречиви са примерите в Мусомища, Борово, Брезница, Корница и други. Отговорниците на горските участъци във въпросните села, както и директорът на Държавното лесничейство в Гоце Делчев, също са участвали пряко в упражняването на натиск върху подчинените си. Заплахите са били, че ако не излязат да гласуват със семействата си за ГЕРБ, ще бъдат освободени от работа. Още преди изборите бе заявено пред хората от селата, че ако не гласуват за ГЕРБ, няма да получат дърва за огрев. Изсякоха се гори от фирми на територията на общината и никой не отваря и дума за това. Очевадни манипулации се извършиха и в ромската махала в Гоце Делчев, където четирима души в изборния ден раздаваха пари в полза на ГЕРБ. За мен е учудващо в 21 век полицията и прокуратурата да не предприемат необходимите мерки при положение, че имената на въпросните хора са публични и нарицателни и се споменават на всяка крачка от хората. За предстоящия втори тур, освен че ще вземем сериозни мерки срещу търговията на гласове, основно ще разчитаме на честността, на това, че хората са зрели и няма да допуснат агресията, която се налага да мотивира техния избор", заяви пред ИНФОМРЕЖА кандидатът за кмет Владимир Москов.

По въпроса дали Община Гоце Делчев има опасност да загуби средства по европейски проекти, каквато инфомрация тиражира опонентът му от ГЕРБ Георги Андонов, Москов бе категоричен, че не съществува подобна заплаха. Според него това е популистки ход от страна на управляващите. "Въпреки принципа ми винаги да водя позитивна кампания и да не коментирам ходовете на противниците ми, смятам, че е крайно време да заявя, че няма никакви загубени средства. Според правилата на ЕС, в случай на обжалване на дадена процедура, срокът на проекта се спира автоматично и след това се удължава за периода на неговото спиране. По отношение на най-големия спрян до момента проект в община Гоце Делчев, който е на стойност 8,5 милиона лева и включва ремонти и реконструкции на 26 улици и градския парк в града, забавянето към момента е 7 месеца, които автоматично ще бъдат добавени и така крайният срок за приключване ще бъде през август 2012 година. Това е предостатъчно време проектът да бъде приключен, тъй като офертите на повечето фирми имат срок за изпълнение на строително-монтажните работи от три до пет месеца. Делото за определяне на изпълнител по този проект се гледаше на 19 октомври във ВАС, което означава, че до края на годината  ще има решение по него. Няма никакво значение кой ще бъде избран за изпълнител, въпреки че аз лично се надявам  да е местна фирма. Важното е, че до края на годината ще имаме избрана фирма. Грозно е, когато разни кандидати са готови да загърбят интересите на града и неговите жители, само и само да постигнат целите си. Ако не бяха тези целенасочени действия, сега в Гоце Делчев щеше да има напълно обновени 26 улици и чисто нов и европейски градски парк", категоричен е кандидатът за кмет Владимир Москов.

 

КОМЕНТАРИ

дони21:59 - 28.10.2011
Вижте само какво правят плрлатеният плювач през двеминути е писал коментари с различни имена за да изглежда че много хора пишат против КМЕТА. Нямате шанс и го знаете но поне се нахрачете за да поспите спокойно .
до смях21:57 - 28.10.2011
не бой се тази седмица ще си поправим грешката но това е вашсценарии герберски мутри .
И аз18:28 - 28.10.2011
И аз вашта майка мръсна долни комунисти. Скоро ще ви дойде края и вие се страхувате много, много от това да наистина многооооооооооооо боли.
Страхливци18:25 - 28.10.2011
Страхливци Мосокви спрете да триете коментарите на хората от какво ви е страх от истината нали? Още много истини ще ви напиша и ще излязат в понеделник.
Смях15:24 - 28.10.2011
Пълен смях да ви кажа само как тъпаците от БСП-ДПС сами са си прецакали изборите в селата с тяхната индийска нишка зачертвали номер осем с черен химикал, егати и тъпаците сега им е болно и затова плюят навсякъде че ГЕРБ са направили това е не се научиха че хората не са прости и неможеш да ги заблудиш че черното е бяло.
rr15:22 - 28.10.2011
Дивото прасе в ляво да не е роднина на кмета?
Анонимен15:18 - 28.10.2011
Андонов ще е кмет и това ще бъде факт, каквото и да се опитват да плюят против него и неговия екип няма да попречи на хората да изберат светло бъдеще за община Гоце Делчев.
Нина15:14 - 28.10.2011
Москов през цялата кампания работеше прекалено агресивно като не спира и до момента, то не са заплахи то не са компромати, то не са клипове в които се казва как да се гласува за кмета помак Москов. Спрете с тези глупости каквото и да правите ние не ви понесяме и няма да ви подкрепим.
Зора14:55 - 28.10.2011
Прав е Москов.Страхуваме се много,че може пак да стане кмет и да досъсипе хубавия град.
Защо14:53 - 28.10.2011
Защо бе триете коментарите на хората, не ви харесва това което се пише за боклука Москов така ли? Простаци долни които се страхувате от истината спрете с тормоза на хората спрете да ни заплашвате, спрете с всичко. Мразим ви и ще ви го пакажем на изборите. Всички умни хора спрете да гласувате за простаци, призовавам ви да накажим Москов като гласуваме наказателно срещу него.
Васи14:53 - 28.10.2011
Голям боклук си Москов! Ахмед Доган е твоя патрон,мръсен долен комунист!!!
информиран13:28 - 28.10.2011
вижте кой разкарва кмета с джипа и му се нагажда и тогава говорете за останалите.докато кмета обслужва старите номенклатурчици нищо няма да се промени в тоя град/по западнал няма в региона/.
ана12:01 - 28.10.2011
този и срам си няма
ПОКАЖИ ОЩЕ -7 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода 2cn
loading...