Владимир Елезов: Ще гарантираме спокойствие за бизнеса в Благоевград

снимка: infomreja.bg

Нов модел на обслужване на гражданите в Общината, строг контрол върху работата на служителите и спазване на сроковете при обработване на преписките. Това са само част от предложенията на кандидат-кмета на Коалиция "ЕКИП" Владимир Елезов, които той представи на среща с бизнеса в Благоевград. С промените той гарантира да осигури спокойствието на инвеститорите и всички жители на областния център. 

Елезов призна, че ще заложи на приемствеността - ще продължи досегашните добри практики на работа в кметството, но ще бъде строг към ония звена, които не се справят. Основен приоритет в бъдещата му работа ще бъде да улесни работата на бизнеса в областния център. "В Общината няма да се влиза с бутилка уиски и шоколадови бонбони. Няма да позволя гражданите да се чувстват като неканени гости", зарече се кандидат-кметът на Коалиция "ЕКИП". "В последните години в града се откриват търговски вериги, които изнасят печалбата си извън страната. Не може да разчитаме само на това, защото така не се променя икономическия климат в нашия град. Предстои по чл. 19 от Закона за земите Общината да придобие 73 000 дка общинска земя. Затова ще настояваме кметът да има по-големи правомощия да се разпорежда с общинската собственост, за да се улесни работата на бизнеса и реализацията на инвестиционните намерения", обясни Елезов. Според него въвеждането на нов софтуер за работа в Общината, изнасяне на деловодството на едно гише, експресно обслужване на инвеститорите, редовни срещи с бизнеса са все неща, които ще имат положителен ефект за гражданите.

Кандидат-кметът пое ангажимент да довърши реконструкцията на бул. "Димитър Солунски", да сложи край на мъката за шофьорите на така нареченото "Причкапово кръстовище". "Във ВиК в последните години бяха инвестирани над 30 млн. лв. В същото време услугата, която предлага дружеството е лоша, а цената на водата е твърде висока. Свидетели сме на некомпетентно управление. Затова предлагаме водното дружество да стане общинска собственост", каза Елезов.

Той отново увери присъстващите на срещата, че всички точки, залегнали в предизборната програма на коалицията се добре обмислени, финансово обезпечени и напълно изпълними. "Ние няма да предлагаме гръмки лозунги и мегапроекти. Ще заложим само на поректи, които наистина могат да се осъществят", подкрепи кандидат-кмета и Рашко Динков, който е втори в листата за общински съветници на Коалиция "ЕКИП". Бизнесменът призна, че общината изостава в отношението си към бизнеса и следващото кметско ръководство ще трябва да наваксва.

"Вгледайте се в другите листи за общински съветници. Там ще откриете хора, които искат да станат съветници за четвърти или пети мандат от поредна партия или организация. Един общински съветник не бива да стои в местния парламент повече от три мандата. Това е максимумът, който той може да даде на хората с работата си. След това, ако иска да бъде полезен на обществото, може да намери хиляди други начини да го направи", категоричен бе Динков.

Коалиционният партньор на "ЕКИП" - хотелиерът Румен Калайджиев от сдружение "Европейски избор за Благоевград", пък пое ангажимент да работи за намаляване на местните данъци и такси за бизнеса в областния център. Бизнесменът Васил Новоселски настоя за изграждане на нова пътна инфраструктура в Благоевград. Това, според него, може да стане с изграждане на подземни и надземни паркинги. Елезов напомни, че той е бил единственият съветник в досегашния местен парламент, който се обяви срещу въвеждането на синя зона в областния център. "В моята програма съм заложил поетапно премахване на синята зона и изграждането на паркинги. Синя зона трябва да има единствено в района на иделния център", категоричен бе той.

Владимир Елезов призова благоевградчани масово да излязат на 23 октомври и да пуснат своя вот в изборните урни. по този начин ще "ударят шамар" на онези, които купуват гласове. Кандидат-кметът изслуша и проблемите на лекарската гилдия в областния център. Той призна, че градът има спешна нужда от нова общинска болница - модерна и достъпна за всички жители на областния център. Д-р Йордан Тумбев поиска новото кметско ръководство да потърси отговорност за безхаберието и безотговорността в МБАЛ досега. Владимир Елезов обаче призна, че докато лечебното заведение е държавно, общинската управа няма как да контролира дейността му.

 

КОМЕНТАРИ

айде скрий се стая реклама14:42 - 10.10.2011
Голяма е тая простотия при всяко отваряне на инфомрежа да ми се налага да затварям на елезов рекламата,защото ми става гадно. С тези воднисти оченца,нямам думи.Не ми е приятен.Ако трябва по-външен вид да си избираме кмет,Камбитов е млад,а и по-хубав.
Алеко Константинов14:32 - 10.10.2011
"Кандидат-кметът пое ангажимент да довърши реконструкцията на бул. "Димитър Солунски", да сложи край на мъката за шофьорите на така нареченото "Причкапово кръстовище"." Елезов,какво ще довършиш?Коя реконструкция?Запознай се с тъпия проект за булеварда ,какви ги обещаваш?Да бутнеш частната автогара,да врътнеш кръгово кръстовище и да изпълниш неизпълнима естакада за Грамада? Да преправиш съвсем ново кръстовище ,което наричаш по махленски "Причкапово кръстовище"?Вземи и се запознай с детайлите и после пускай такива глупости в предизборната си кампания.Това ще ти е от полза,защото пееш песните на Паскалев,нямаш собствено мнение и затова ще загубиш в тези избори,колкото и да се напъваш.Ако ще и милион да потрошат за тези техни илюзии,че пак ще са на власт чрез такива Бай-Ганьовци като теб.
Бедни ми бедни Елезов17:12 - 09.10.2011
Бедни ми бедни Елезов, кой ти даде пари за скъпата ти кандидат-кметска кампания?
4300:49 - 08.10.2011
Хора, опомнете се, ГЕРБ са се самозабравили, единствената алтернатива е Елезов. Да не им позволим да превземат и общината! Няма друг вариант - само бюлетина 43!

FACEBOOK