Владимир Димитров няма да води листата на АБВ в Пиринско

Адвокат Спас Велков и областният координатор на АБВ в Пиринско Владимир Димитров, снимки: infomreja.bg

До 11 август общинските структури на АБВ в Пиринско трябва да са готови с проектолистата за народни представители за предстоящите парламентарни избори. Ден по-късно ще стане ясен и водачът.

„Няма да съм аз“, бе категоричен на пресконференция днес координаторът на партията в региона и ексобластен управител Владимир Димитров.

Той допълни, че политическата формация е млада и не е изключено начело на пиринската листа да застане човек, посочен от централата.

„Вече имаме правила за номиниране на кандидат-депутати и е логично челните места да заемат представители от големите градове“, издаде Димитров.

На евроизборите АБВ събра най-много гласове в община Благоевград – 1070, следвана от община Петрич – със 750 гласа.

Окончателният вариант на листата ще бъде утвърден на Национален съвет на 17 август.

В момента АБВ има 30 клуба с над 700 привърженици. Намеренията са до изборите членската маса да се увиличи многократно.

Заявката на БСП – Благоевград за минимум трима депутати в следващия парламент Владимир Димитров определи като пожелателна, но не и реалистична, ако съставът на листата остане непроменен от евровота.  

Активистът на партията в Благоевград адв. Александър Мановски пък заяви, че отливът на членове от левицата към формацията на президента Георги Първанов е несъществен.

„От 1 070 гласували на изборите за Европейски парламент едва около 100 души са членове на столетницата. Така че БСП не може да се сърди нито на АБВ, нито на ДПС за негативите от управлението на кабинета „Орешарски“ и за резултатите от евроизборите, а само на себе си. С АБВ се разширява ветрилото в левия спектър“, коментира Мановски.

„Основната ни задача е да не допуснем самостоятелно управление на ГЕРБ. По-висока избирателна активност ще осигури по-голямо присъствие на по-малките партии, затова ще работим в тази посока“, подчерта областният координатор на АБВ. Очакванията му са за сблъсък на идеи, но не и конфронтация между политическите сили.

АБВ вече има одобрена предизборна платформа от 20 страници, в която се лансира коренна промяна на досегашния политически модел на управление, провеждане на референдум за нова конституция, включително и за установяване на президентска република.

„Предвиждаме и въвеждането на смесена избирателна система, като половината от народните представители да бъдат избрани мажоритарно“, каза адвокат Спас Велков.

АБВ ще настоява за премахване на държавните субсидии за партиите и за по-голям контрол върху управлението от страна на гражданите.

Изборност и мандатност на съдиите и намаляване на мандата на главния прокурор от 7 на 5 години, са предложенията на партията за реформа в съдебната реформа.

Анкетни карти с предложенията на АБВ за нов модел на управление ще бъдат разпространени от утре на три места в Благоевград – в центъра и в кварталите „Еленово“ и „Струмско“.

„Искаме да се допитаме до гражданите за нашите идеи и да чуем и техните предложения“, обясни адвокат Мановски.

В близките дни в Благоевград ще бъде организирана дискусия с екипа, изготвил платформата, начело с бившия евродепутат Ивайло Калфин.

В скоро време предстои и сформиране на женска организация, а след това и на младежка структура.

 

Владимир Димитров
Адв. Спас Велков, Владимир Димитров и адв. Александър Мановски

КОМЕНТАРИ

Ben13:48 - 26.06.2017
Здравейте, Аз съм доктор Бен Питърсън, заемодател на частни заеми, който дава времеви възможности за заеми. Имате ли някакви финансови затруднения? Нуждае се от заем за консолидиране на дълга, при 2% строителство, кредит за недвижими имоти, рефинансиране, лични, бизнес цели или спешни пари? Вие сте бизнесмен или жени, които мислят за разширяване на вашия бизнес предлагат кредитиране от всякакъв вид. Ако се интересувате, свържете се с нас днес ([email protected])
haho18:09 - 06.08.2014
iska mu se na goce pak da e prezident ama nema da stdne
rgd17:54 - 06.08.2014
АБВ върви към своята гибел, резултатите, които показаха на евроизборите, са повече от срамни. едва ли сега ще направят по-добър процент, колкото и да се напъват
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK