Владимир Димитров аут от БСП-Благоевград, на 24 юли в Пиринско избират наследник на Станишев

Владимир Димитров, снимки: infomreja.bg, архив

Общинският съвет на БСП в Благоевград излезе с решение да извади от състава си бившия областен управител Владимир Димитров. 

Причината е откритата принадлежност на Димитров към формацията на президента Георги Първанов - ПП АБВ, което е несъвместимо с членството му в БСП, мотивират решението си от общинската партийната организация.

Освен ексобластен управител при управлението на тройната коалиция, Владимир Димитров е и бивш председател на БСП - Благоевград.

Той бе и кандидатурата на червената партия за народен представител, но не успя да събере достатъчно подкрепа от избирателите, за да влезе в Народното събрание.

В момента Димитров е областен координатор на АБВ.

Междувременно на заседание на пленарния състав на БСП бе определена датата 24 юли за провеждане на конференция, на която социалистите в Пиринско ще избират нов лидер на червената партия.

Няколко са имената, които се спрягат за председател на Националния съвет на мястото на подалия оставка Сергей Станишев.

С най-много номинации засега се очертават бившата пиринска депутатка от 41-то Народно събрание Корнелия Нинова и настоящият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който бе предложен за поста от самия Станишев.

Нинова е безспорен фаворит сред общинските организации в Гоцеделчевско, Разлог и Симитли, където при предишния й мандат тя успя да спечели доверието на съпартийци и симпатизанти.

Кандидатурата на Драгомир Стойнев, който бе избран за заместник-председател на партията, се приема нееднозначно сред червените активисти в Пиринско.

Едни смятат, че с неговия избор ще се запази досегашното статукво и БСП ще се отдалечи от така желаната от мнозина промяна. Други пък го приемат като ново лице и му възлагат надежди за бъдещето на партията.

На Стойнев симпатизират и част от младите социалисти.

Почти сигурно е, че номинации в Благоевградско ще получат още Янаки Стоилов, който е фаворитът на депутата от Коалиция за България Емил Костадинов, кюстендилската депутатка и заместник-председател на НС Мая Манолова и бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев.

В рамките на две седмици всички местни структури ще проведат заседанията си, на които ще могат да издигат кандидатури за нов партиен лидер. Освен дата за областна конференция, пленумът е приел структурата и съставът на предизборния щаб, който ще се оглавява от председателя на общинската организация на БСП в Благоевград д-р Владимир Пандев.

Левицата предвижда да проведе мощна и засилена предизборна кампания за предстоящите парламентарни избори и да увеличи приема на членове в организацията си, обявиха от пресцентъра на местната структура.

 

Корнелия Нинова
Янаки Стоилов и Емил Костадинов
Драгомир Стойнев даде символичен старт на газоподаването в Сандански
Костадин Паскалев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK