Вл. Миленков от „Демократична България“: Ще следим за опити за подмяна на вота, хората в селата имат сериозни притеснения

Снимки: "Демократична България"

Миленков направи неделна разходка в селата Рилци, Бело поле, Българчево и Зелен дол

Ниски пенсии и доходи, липса на здравни пунктове и хиляди регистрирани македонци тревожат жителите на села в община Благоевград.

Кандидатът за народен представител от „Демократична България“ Владимир Миленков направи неделна разходка в селата Рилци, Бело поле, Българчево и Зелен дол и изслуша с интерес притесненията на хората, за част от които обеща съдействие.

Възрастните хора, споделили общата обида, че политиците се сещат за тях основно преди избори, а след това битието им става маловажно за същите. Ниските доходите, липсата на медицински пунктове и аптеки в селата, лошата инфраструктура, проблеми с водоснабдяването и качеството на водата са само част от проблемите, с които се сблъскват ежедневно живеещите в селата.

„Надбавките от 50 лв. за пенсионерите не са решение, нито значително подобряват живота им, както самите те споделиха. На фона на разходите, които имат за храна, сметки и лекарства, тази помощ е незначителна и те настояват за реални дългосрочни решения”, каза кандидат-депутатът и обясни, че  една от целите на "Демократична България" е възрастните хора да участват възможно най-дълго активно в обществения и трудовия живот, а когато това не е възможно да им бъдат гарантирани качествена грижа и достоен живот.

„Очакванията ни са, че извършването на необходимите реформи в системата, в пазара на труда и в икономиката може да гарантира средна пенсия, чийто размер надвишава 1000 лева, още преди края на това десетилетие“, допълва Миленков.

Повече за мерките, разписани в програмата „Демократична България“ в сектор „Пенсионна реформа“ може да прочетете ТУК.

Освен ежедневните трудности, с които хората живеещи в тези села се сблъскват, те споделиха и друго притеснение, за което се знае от години в областта, но удобно темата се замита "под килима" - регистрираните тук, заради свободно пътуване в ЕС македонци.

"В Бело поле, ако дойдете по избори, ще видите, че право на глас имат над 10 хил. души, а тук живеем около 700 човека. Другите са македонци, които може и у нас да са регистрирани, а аз да не знам. Ами ако дойдат и гласуват, те ли ще решават съдбата ни, те ли ще ни избират кой да ни управлява?", попита мъж от селото.

Това е факт и в още няколко села в общината. Кратка проверка показва, че секцията в Бело поле е най-голямата на Балканския полуостров, но въпреки публичността на тези данни, никой не е потърсил причината за това, както и отговорност, ако има злоупотреби.

„Моето предположение е, че някой има икономически и политически интерес от тези регистрации. Западните ни съседи заявяват адресни регистрации у нас, за да получат българско гражданство и да пътуват свободно в Европа. По-важното е обаче, че така впоследствие получават и привилегията да се включат в избирането на българско правителство, какъвто избор ни предстои след около 2 седмици”, допълва Миленков и категорично заявява, че ще следи активността на македонците, ако има такава в изборния ден.

“Ще се противопоставим на възможността да бъде повлиян вотът на българските граждани по заръка на някоя политическа формация“, категоричен е кандидатът за народен представите от „Демократична България“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK