Разпитаха Теменужка Петкова за мини "Бобов дол"

Снимка: БГНЕС

По делото са подсъдими Румен Овчаров, бившият изпълнителен директор на мините Пламен Стефанов и Анна Янева

Спецсъдът разпита енергийния министър Теменужка Петкова по делото срещу бившия министър на енергетиката и икономиката Румен Овчаров.

Освен Овчаров по делото са подсъдими бившият изпълнителен директор на Мини "Бобов дол" Пламен Стефанов и бившият заместник-министър Анна Янева за умишлена безстопанственост, от която са последвали щети за над 24 млн. лева.

В съдебната зала бяха разпитани още трима свидетели.

Припомняме, че през миналата година прокуратурата внесе обвинението срещу бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, бившия изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" Пламен Стефанов и бившия заместник-министър Анна Янева.

Те са обвинени за умишлена безстопанственост в периода от 25 май 2006 г. до 18 март 2009 г., с щети за над 24 млн. лева. Деянието е квалифицирано от прокуратурата като особено тежък случай, тъй като е последвало откриване на производство по несъстоятелност.

Чрез сключения договор за наем на "Ораново" ЕООД са прехвърлени правата на добив, транспортиране и продажба на въглища от участък "Бабино" и участък "Бобов дол" от находище "Бобовдолски въглищен басейн", от което е последвало откриване на производство по несъстоятелност на "Мини Бобов дол" ЕАД. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK