Включват Банско и Гоце Делчев в културния маршрут „Европейски приказки и легенди“

Владимир Москов и Ноел Орсат, снимка: infomreja.bg, на снимката долу: Ноел Орсат и Александър Краваров, снимка: Община Банско

След Банско и Гоце Делчев вече е част от културния маршрут „Европейски приказки и легенди“. Двата български града бяха посетени лично от председателя на Комисията по европейска културна идентичност Ноел Орсат, който се запозна на място с природните забележителности и с културните ценности в Банско и Гоце Делчев.

Срещите на Орсат с градоначалниците Александър Краваров и Владимир Москов бяха по повод проект на Съвета на Европа в областта на културния туризъм чрез развиването на културно-туристически маршрути на територията на Европа. Такива маршрути са разработени вече в шест западно-европейски държави, като в тях се включват интересни туристически атракции, типични за локацията, които се предлагат по привлекателен и съвременен начин на туристите.

По създадените маршрути от този тип статистиката показва увеличение на туристопотока с 30%. И Банско, и Гоце Делчев ще бъдат включени в културния маршрут “Европейски приказки и легенди” с българската легенда за Крали Марко, който е оставил своите следи в историята им.  

Близо два часа продължи днешната среща между кмета на Гоце Делчев и председателя на Комисията по европейска културна идентичност. Целта е всяко населено място в общината да предлага богат избор от туристически атракции и културни събития,  разработени специално за всяка възрастова и социална група, както и постоянна реклама на целия културен маршрут.

На срещата с Владимир Москов Ноел Орсат заяви, че община Гоце Делчев е избрана да е част от грандиозния европейски културен маршрут заради уникалните си природни дадености, благоприятните условия за развитие на селски туризъм и със своето етническо разнообразие и толерантност.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK