Дискусия за превенцията и опазването на българската гора организират в Благоевград

Източник: ЮЗДП

Дискусия за превенцията и опазването на българската гора организират в Благоевград. Кампанията е съвместна на ЮЗДП, Министерството на земеделието, храните и горите и вестник "Стандарт".

Като наболял проблем в национален аспект през последните години се очертава опазването на българската гора. Въпреки мерките, които държавата в лицето на различните институции и предприятия взема, всяко лято сме свидетели на опустошителни пожари, щетите от които се възстановяват в продължение на години и с много средства.

Голям проблем продължават да бъдат бракониерите, които неправомерно извършват незаконни дейности и посегателства. През последните години гората се нуждае и от спешни мерки и заради напастта от короядите.

Освен превенция и опазване на българската гора ще бъдат засегнати и темите за превенция срещу пожарите, програми за съхранение и развитие на българската гора и мерки срещу незаконната сеч.

Дискусията ще се проведе на 26. май в зала 101 в сградата на Община Благоевград с начален час 10:00.

Целта е да се постави началото на кампания за информиране на обществото колко важно е да се запази гората и всички заедно – държавни институции, кметове, неправителствени организации, бизнес сдружения и медии - да се обединим около най-важните мерки, които трябва да се предприемат, за да съхраним едно от най-ценните природни богатства на страната ни.

За участие в дискусията са поканени представители на Министерството на земеделието, храните и горите, на Министерството на околната среда и водите, на Изпълнителната агенция по горите, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и регионалните дирекции в Благоевград, Кюстендил и Перник, на Областните дирекции на МВР, областни управители и кметове от област Благоевград, работодателски организации.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK