Визитите на министъра продължават! Две петрички училища посети Вълчев

Снимки: Община Петрич

Две петрички училища посети днес министърът на образованието Красимир Вълчев.

Това бяха СУ „Никола Вапцаров” и Първо основно училище „Кочо Мавродиев”.

На място в СУ „Никола Вапцаров“ министър Вълчев се запозна с извършените ремонти и условията осигурени за пълноценен учебен процес на учениците в най-голямото петричко училище.

Главният инженер на Община Петрич Николай Попов и кметът Димитър Бръчков сведоха подробности около конкретните дейности извършени като подобрения в СУ „Никола Вапцаров”, където ремонтите приключиха успешно за началото на новата учебна година.

От началото на управлението на екипа Бръчков са инвестирани близо 1 млн лева от бюджета на Общината и над 4 млн лв по ОП „Региони в растеж“ за подобряване на материалната база в образователната сфера. В Петрич министър Вълчев пое ангажимент за осигуряването на 200 хил лв. за СМР в СУ „Антон Попов“, които средства ще бъдат насочени за подмяна на дограма, ремонт на санитарни възли, ремонт на административния корпус.

По отношение изпълнението на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, кметът Димитър Бръчков запозна образователния министър с факта, че 57 ученици са върнати в училище, а проверките на адрес установяват, че 65 ученици са в чужбина, 17 не са открити по настоящ и постоянен адрес.

Кметът Димитър Бръчков открои още, че успешно от пролетта в общината работи образователен медиатор за деца и ученици от уязвимите групи. В Петрич образователният министър посети и Първо основно училище „Кочо Мавродиев”, което е общинско и за момента не е на едносменен режим. Община Петрич е направила постъпки пред МОН за финансиране построяването на допълнителни класни стаи в училището с цел преминаване на едносменен режим.

Подобна е ситуацията и в Трето основно училище „Гоце Делчев”, но от Общината увериха, че след приключване на започнатия ремонт там учениците ще преминат на едносменен режим. Не са на едносменен режим и учениците в държавната ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“. В Петрич министърът на образованието Красимир Вълчев проведе също среща с директорите на училища и детски градини от общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK