Деница Златева: Всички заслужаваме да живеем достойно в достойна България!

Снимка: Infomreja.bg

Общинската организация на БСП в Гоце Делчев даде най-много номинации за евродепутат на Деница Златева – заместник-председател на ИБ на БСП с ресор международна дейност. Затова на снощната си среща с граждани на Гоце Делчев тя благодари за гласуваното й огромно доверие.

Срещата беше ръководена от областния лидер на БСП – Благоевград, Валери Сарандев. На нея присъстваха: Владимир Москов – заместник-председател на Националния съвет на БСП, Богдан Боцев – народен  представител от БСП в 44-ото Народно събрание, председателите на общинските съвети на БСП в Гърмен и Хаджидимово, както и представители на организациите в Банско и Сандански.

„Надявам се, че с общи усилия ще спечелим тези избори и с бюлетина № 18 ще изпратим най-голям брой евродепутати от БСП.“ С тези думи започна словото си Деница Златева. Първия акцент в него тя постави върху грижата за младите хора, казвайки, че те заслужават по-добър живот не в необозримото бъдеще, а в настоящето.

„Присъствието на много млади хора тук, в залата, показва, че нашата партия се променя и дава шанс на младото поколение“, продължи ораторката. Голямо внимание в словото беше отделено на визията, която БСП има за развитието на България и на Европа.  Д. Златева подчерта, че политиката на сближаване между страните – членки, трябва да продължи, като бъде подплатена със солиден бюджет и за България.

„Искаме повече средства, които да се използват по-ефективно, с много по-ясни контролни механизми. Надявам се в бъдеще да договорим повече средства за малкия и средния бизнес, за малките фермери и да бъдем гаранти, че ще има много стриктен контрол върху изразходването на тези средства. Инфраструктурата е важна, ние не я подценяваме, но искаме да има ясно спазване на правилата, прозрачност на обществените поръчки и контрол на качеството на изпълнението на тези проекти.

Искаме също Европа отново да се превърне в Европа на гражданите, защото след кризите от 2008 / 2009 година фокусът на европейската политика се измести от проблемите на обикновения европеец върху защита на големите корпорации. Искаме финансовите  гиганти да бъдат облагани с данъци, които да влизат в европейския бюджет и да се разпределят между държавите – членки“, посочи тя.

Говорейки за платформата на БСП, Златева изтъкна нейния социален елемент, според който трябва да имаме европейски минимален стандарт на заплащане и той да бъде или процент от брутния вътрешен продукт, или процент от средната заплата за страната, като този процент важи и за пенсиите. „Не може, каза тя, прагът на бедност да е малко над 340 лева, а да има пенсионери, които преживяват с 200 и под 200 лева! Къде е справедливостта?! Затова нашият лозунг е: „Справедливост сега!“

Ораторката посочи примери за несправедливост - възможността  само 30 общини да ползват ресурс от 800 милиона евро, когато би трябвало по-голяма част от общините  да имат достъп до това европейско финансиране;  второкласните и третокласните пътища  да бъдат с  качеството на първокласните; не само областните болници да получат 50 милиона лева, но и общинските…

Кандидатът за евродепутат се спря и на въпроса за правосъдната ни система, подчертавайки, че механизмът за наблюдение върху нея няма да падне, защото „нямаме независима съдебна система, не се води борба с корупцията, нямаме осъден висш политик, злоупотребил с национални и европейски средства“.

„Ние трябва да покажем в Европейския парламент едно ново качество – политиците да се обединяват по национални каузи, защото съществуват въпроси, по които няма „леви“ и „десни“. Всички заслужаваме да живеем достойно в достойна България. Това не е само вот за Европа, това е вот да си върнем България!“, завърши словото си Деница Златева.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK