Виртуозни пианисти с концерт в Благоевград

Източник: Сhamberfestivalplovdiv.com

Едно от най-популярните клавирни дуа на България - Дора и Анастас Славчеви, ще изнесе концерт в голямото концертно студио на Радио Благоевград на 17 октомври от 18.00 часа.

Концертът е част от програмата на Националния студентски фестивал, организиран от Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски". С този концерт ще се отбележи и 40-ата годишнина на клавирното дуо. 

Дуо Дора и Анастас Славчеви печели международно признание с успешните си концертни турнета в Германия, Италия, Испания, Полша, Чехия, Македония, Гърция, Турция, Куба, Русия, САЩ, Япония и други.

Двамата представят родната култура на забележителни форуми като Фестивала на българската музика в Токио, "Музикални дни в Тюрингия" - Ерфурт, Фестивала на славянската музика в Москва, Първия Балкански фестивал на културата в Анкара. 

Пианистие са любими изпълнители на много наши композитори - всяка година участват в прегледите "Нова българска музика". Осъществили са над 120 световни премиери на български произведения, по-голямата част от които са посветени на тях. 

В програмата ще звучат творби от Дворжак, Шуберт, Атанас Атанасов, Филип Павлов, Йордан Гошев, Александър Йосифов.

Входът за концерта е свободен!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK