Випуск 1981 от гимназията в Сатовча отпразнува 35 години от завършването си

Снимки: Личен архив

С наздравици, спомени и пожелания вечно младите, макар и посребрели  момичета и момчета от елитния пети випуск 1981 на сатовчанската гимназия, осъмна тази нощ в един от най-новите и красиви родопски хотелски бижута, празнувайки с много жар и взаимна обич 35 години от завършването на средното си образование.

Един неразделен клас през всичките години, независимо кой от тях в коя точка на България е, се събра буквално за часове, за да прекара поредната си незабравима среща. Инициатори и организатори на прекрасното събитие отново станаха най-креативните, напористи и пълни с невероятни идеи дами от славния сатовчански випуск 1981 - известният  прокурор Нели Вълчева, бизнес дамата и общински съветник в ОБС Сатовча, Зайра Ибишева и Ана Начева, която е читалищен деец.

И както те сами казаха пред репортера на „ИНФОМРЕЖА”, че под емблематичната върба на Сатовча, освен че се решават всички проблеми на селото и общината, там стават вече и чудеса.

„Буквално три часа, след като се роди идеята да съберем випуска и да празнуваме 35 години от завършването ни, вече бяхме получили съгласието на по-голямата част от съучениците ни които, живеят предимно в градове и села, далече  от Сатовча. Любимецът на випуска  Етем Чолаков от Вълкосел, който единствен от випуска ни живее в чужбина още като му се обадихме с идеята, ни заяви че тръгва веднага. Той и съпругата му пропътуваха 600 км. от  Чанаккале – Турция, където живеят и работят от повече от 20 година, за да може Етем да присъства на срещата и да се види със съучениците си. В последствие разбрахме, че семейството имало намерение да пътува за България следващата седмица за гости на брат си във Вълкосел, за да отпразнуват заедно вълкоселският празник „Прядой”, който се чества всяка първа събота на м. юни“, сподели прокурор Нели Вълчева. 

„Пристигнаха съученици от Пловдив, София и цялата страна и стана една невероятна среща, каквато само ние от випуск 1981 можем да си направим.  Всички от нашия випуск са отлично реализирали се хора в живота, с престижни и добри професии и най важното е, че всички с изключение на  Етем Чолаков, сме в България. Над 70 % от нашия випуск са с висше образование - имаме прокурори, лекари, зъболекари, инженери, агрономи, учители и хора с още различни професии, които твърдо стоим в държавата и обществото и даваме години наред най- доброто от себе си“, коментира другият сърцат организатор на невероятната среща на випуск 1981, Зайра Ибишева. 

Сред своите ученици на срещата на випуска бе и любимата  им учителка  Донка Карамитева, която не можеше да се нарадва на вниманието и не скритата любов и уважение на своите пораснали ученици. Гвоздеят на вечерта, макар че невероятната сбирка започна с това, бе уникалната презентация на випуск 1981 от времето, когато всички били буквално в детската градина, после в началния курс, гимназията - та до  сега.

„Преживяното не се описва, а емоцията беше изключително голяма“, коментира Зайра Ибишева, която за срещата казва, че едно виждане с любимите съученици е един живот.

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов специлно поздрави задружния клас на учителката Донка Карамитева, който випуск е и връстник на честванията на 1300 години България и им пожела все така да гори в тях пламъчето, да  не се забравят и да се събират по- често и по други поводи. Мименов раздаде на всички скромни подаръци за спомен с логото на община Сатовча.

Срещата на випуск 1981  - Сатовча съвпадна и с най-щастливият ден на една от емоционалните организаторки Зайра Ибишева, която празнуваше рожден ден на децата си, родени в различни години, но  на една и съща дата, които въпреки огромното разстояние са винаги в голямото й майчино сърце.

В тяхна чест целия випуск на мама Зайра вдигна наздравица и поздрави рожденичките и прекрасната им майка с невероятната песен на Мая Нешкова „Честит рожден ден“.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK