Виолет Вьорлер „бабува“ на Бабинден в Кюстендил

Снимки: Читалище "Асклепион"

Връчиха й специална благодарствена грамота за многобройните й дарения за клубовете на инвалида

Кюстендилската организация към Съюза на инвалидите и тази година почете с атрактивен празник Деня на родилната помощ, популярен не само като ден на бабите, които са помагали при раждането на дете, но и на бабите, които имат свои внуци и правнуци. Традиционен гост на празника беше Виолет Вьорлер, на която домакините възложиха ролята на баба, бабувала при раждането на бебе.

Ритуалът по поливането на „бабата“ от млада жена предизвика изключителни емоции и вдъхнови Виолет да направи специални наричания за здраве на младите майки, за раждането на много българчета и за благоденствието на българския народ. За гостенката имаше специална баница, с която тя трябваше да играе ръченица.

От своя страна тя донесе сладкиши за всички участници в празника, поздрави лично всеки от тях и се включи във всички танци. Председателката на СИБ-Кюстендил, Валентина Симеонова й връчи специална благодарствена грамота за многобройните й дарения за клубовете на инвалида, а една от жените прибави към това и два чифта прекрасни ръчно изплетени домашни терлици.

Към празничната инициатива се присъединиха клуб „Вяра, Надежда и Любов“ при читалище „Асклепион“ и клуб „Сибир“. За цялата 2020 година Регионалната организация на СИБ е подготвила богата програма от разнообразни инициативи на базата на направените предложения от самите членове на организацията. Виолет Вьорлер обеща, че както и досега, при всяко свое идване в Кюстендил ще се включва в събитията, организирани за хората с увреждания.

Тя знае, че те я ценят много и винаги я посрещат с голяма радост, това е една взаимна любов, коментира Валентина Симеонова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK