Винопроизводители от Гоце Делчев за поредна година ще участват в международния конкурс за дегустация в Драма

Снимки: Infomreja.bg, архив

Сдружението на винопроизводителите в Гоце Делчев за поредна година организира участие на местни винопроизводители в международния конкурс за дегустация на червени и бели вина в Драма, Гърция.

Конкурсът ще се проведе на 08.10.2016 г., а желаещите да участват в него с вина собствено производство могат да представят мострите си в стъклени бутилки в аптеката на Сергей Караилиев, която се намира на ул. "Драма" по пътя за гробищния парк в Гоце Делчев, до 2 октомври.

От години в провеждания в Драма конкурс за дегустации на произведени вина активно участват лозари и винопроизводители, признати за майстори на руйни червени и бели вина от Гоце  Делчев и общината.

Винопроизводителите от Гоцеделчевско всяка година с интерес очакват както международния конкурс за дегустации на червени и бели вина в Драма – Гърция, както и провеждания традиционен конкурс за дегустации на вина и ракии на празника „Трифон Зарезан" в гоцеделчевското село Делчево, в който участват и печелят награди и гръцки винопроизводители.

Вината на неврокопските майстори на божествената течност и в двата конкурса досега са били едни от най-добрите сред класираните, като очакванията са и тази година те да са отново в първата тройка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK