Виктор Янев: Не мога да се съглася с мотивите на МС за смяна на областните управители

Снимка: Infomreja.bg

При всички избори е имало пълна прозрачност

Не съжалявам за това, че през тези години управлявах Област Кюстендил и за това, което сме свършили. Има много неща, които са недовършени и на срещата ни със сегашния областен управител аз предадох и приоритетите, показах му нещата, които са недовършени по отношение на държавната собственост, депото и др.

Не ми е за първи път, през 2017 г. също се наложи служебен кабинет, единственото, с което не мога да се съглася са мотивите за решението на МС, че смените на областните управители са с цел да се произведат едни честни избори. В този период от време ние произведохме няколко избора и областните управители не могат по никакъв начин да влияят, дори и по отношение на коорпоративния вот.

При всички избори е имало пълна прозрачност, а областните управители са били един брокер между МС и РИК, изборите се организират от изпълнителната власт и ние всъщност отговаряме само за организационно-техническата подготовка, но по никакъв начин не можем да влияем на гласуването. Това обяви доскорошният областен управител Виктор Янев, след като по-рано предаде поста на Александър Пандурски.

Янев благодари на всички, с които е работил до този момент и изрази надежда област Кюстендил да продължи да се развива и просперира.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK