Областният управител Виктор Янев уважи първото заседание на новия Общински съвет в Невестино

Снимки: ОА - Кюстендил

Води го 78-годишната Марийка Симова, която е най-възрастният общински съветник и получава доверието на своите съграждани за пети път

Чест и удоволствие е за мен да присъствам днес на конституирането на Общинския съвет и да ви поздравя за това, че сте избрани да защитавате интересите на жителите на община Невестино.

Това заяви областният управител на Кюстендил Виктор Янев при провеждане на първото заседание на Общински съвет – Невестино. Янев пожела успешен мандат през 2019 – 2023 г. и изрази надежда, че всички политически пристрастия са приключили и ще се работи само и единствено в името на жителите на общината.

Първата сесия на Общинския съвет уважи и главният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова.

Тържествената церемония започна с българския химн, след което новоизбраните единайсет общински съветници положиха клетва. Клетва положи също кметът на община Невестино Димитър Стаменков, който встъпва в пети управленски мандат.

По време на церемонията се закле и Юлия Испиридонова, за която това ще бъде втори мандат като кмет на село Ваксево – единственото друго кметство в общината, където се провеждат избори за кмет.

По време на първата сесия зам.-председателят на ОИК – Невестино Миленка Стоянова връчи удостоверенията на съветниците и прочете поздравителен адрес от екипа на Комисията.

„Пожелаваме ви кураж и сили за преодоляване на трудностите, които динамичният живот, в който живеем, ще ви поднесе. Работете за благодатта и качеството на живот на вашата община“, гласеше част от поздравителния адрес.

Първото заседание на ОбС – Невестино, води 78-годишната Марийка Симова, която е най-възрастният общински съветник и получава доверието на своите съграждани за пети път.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK