Постоянен арест за кюстендилец за закана за убийство и държане на коноп

Снимка: Infomreja.bg

Той се заканил на баща си с престъпление против неговата личност

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, потвърди определението на РС – Кюстендил, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на 24- годишния К. К. Той е привлечен като обвиняем за 2 престъпления- за закана за убийство, отправена към негови родственици  и за държане на коноп / марихуана /.

С постановление на разследващия орган, К. К. е привлечен като обвиняем за това че 11.02.2021 година, в дом в село Лозно е заканил на баща си с престъпление против неговата личност -  с убийство и това заканване би могло да възбуди в него основателен страх за осъществяването му -  престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК, както и за това, че на същата дата и място, в метална планка на електрическо табло, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорисково наркотично вещество -  коноп / марихуана /, с бруто тегло 0, 005 кг -  престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК.

В мотивите на Окръжен съд – Кюстендил, за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се посочва, че от материалите по делото може да се направи извод, че е налице  обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен в извършване на престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. Видно от Справката му за съдимост, същият е осъждан. Настоящите деяния са извършени в изпитателния срок на последното му наказание. Данните по делото сочат мобилен живот на обвиняемия, планирано пътуване в чужбина с цел работа, т. е. съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, посочва още в мотивите си съдът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK