Виктор Янев: Бъдете безкрайно внимателни и отговорни, когато сте участници в движението по пътищата

Снимка: ОА - Кюстендил

Областна администрация – Кюстендил, подкрепя ежегодната кампания, посветена на Дните на безопасност на пътя

На днешния ден – 16 септември, отбелязваме Ден без загинали на пътя.  Инициативата е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL). Кампанията цели да намали поне за един ден до нула броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия. Мотото тази година е: „Stay alive and save lives“, като за България е: „Остани жив! Пази живота!“

„Безспорно е, че отговорността по тази тема е споделена, затова е важно всички институции и граждани да работим съвместно, с разбиране, подкрепящо се и в тази кауза. Това е начинът, с всеки един изминал ден, в България да намаляват загиналите при пътнотранспортни произшествия и нашите пътища да бъдат безопасни за всички“, каза Виктор Янев и заяви, че Областна администрация – Кюстендил изцяло подкрепя ежегодната кампания, посветена на Дните на безопасност на пътя.  

„Важно е да поставим сериозен акцент и върху собственото си поведение като водачи, пътници и пешеходци – все повече се увеличава опасността от разсейване с мобилните устройства, с което се провокира сериозен риск. Затова се обръщам с призив към всички граждани и жители на област Кюстендил: бъдете безкрайно внимателни и отговорни, когато сте участници в движението по пътищата. Така защитаваме не само себе си, но и нашите деца, близки, както и всички невинни хора!“, подчерта областният управител Виктор Янев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK