Виктор Лавчиев бил убит заради забележка към роми да не притесняват клиентка

Виктор Лавчиев със своя братовчедка, снимка: infomreja.bg, архив

Жестокото убийство е извършено в  нощна дискотека в Памплона, където Виктор Лавчиев работел като охрана, а приятелката му - като барманка. В злополучната нощ Виктор забелязал, че двама роми притесняват девойка – клиент на заведението, и отишъл да им направи забележка да оставят момичето намира, след което ги принудил да напуснат дискотеката.

Към 1 ч. те се върнали отново, този път с подкрепление – възрастен ром, който издебнал охранителя и пред очите на десетки клиенти забил няколко пъти нож в корема му.

В Памплона очевидци разказвали пред полицията, че двама от ромите държали българина, а третият му нанасял смъртоносните удари. Опитите на брата на Виктор и негови приятели, които също били в дискотеката, да спрат убийците и да предотвратят зверското престъпление останали напразни. На път за болницата Виктор Лавчиев починал от раните си и прекомерната загуба на кръв.

Още същата нощ, часове след тежкото престъпление, полицията е задържала тримата роми. Двама от тях били освободени още същия ден, защото са непълнолетни, а на третия – испански гражданин също от ромски произход, който е извършителят на убийството, му е наложена постоянна мярка за задържане. По време на разпитите той е направил пълни самопризнания за извършеното жестоко убийство.

Испанските власти са разпространили още  вчера съобщения по испанските  телевизии и печатни медии, чрез които са изразили надежда за бързи действия от страна на правораздавателните органи срещу извършителя на убийството и са изказали съболезнования към близките на нелепо загиналия българин.

Съобщението на испанските власти  за убийството на младия мъж от с. Слащен е пристигнало и в администрацията на община Сатовча и на кмета Арбен Мименов се паднала нелеката задача да извести близките на убития. Кметовете на Памплона, Сатовча и с. Слащен са поели ангажимент за транспортирането на тялото на Виктор Лавчиев до родното му село.

„ Цялото село  е в траур вече трети ден. Майката на убития Виктор Лавчиев е на хапчета и под медицинско наблюдение. Жените от селото не я оставят и за миг сама, страхуваме се да не посегне на живота си от трагедията, която преживява“, коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът на Слащен Джаит Найзир.

Дискотеката, в която се разиграл фаталния инцидент, според запознати била собственост на испански роми. В Памплона живеят повече от 500 гастербайтери от Слащен и над 1500 от цялата община Сатовча. Виктор Лавчиев работел в Испания от 7-8 години. Заминал, след като завършил „Връзки с обществеността“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. По информация от родното му село, бащата на двамата братя гастарбайтери е починал, а майка им живее и работи в Слащен.

Приятелката на Виктор Лавчиев е бременна в петия месец и двамата планували скоро да си дойдат в България, за да вдигнат сватба.  Вместо радостното събитие днес се очаква тялото на убития Виктор Лавчиев да бъде транспортирано в родното му село, където да бъде погребан. Трупът вече е подложен на аутопсия в Института по съдебна медицина в Навара.

Преди няколко години точно в навечерието на последните парламентарни избори смъртта си в Испания намери и 38-годишният гастарбайтер Ахмед Кесимов от с. Сатовча, прегазен от камион. Смъртта му в очите на съселяните му остна мистериозна.

 

КОМЕНТАРИ

Силвия10:56 - 27.09.2011
Пишете измислици!Майката на Виктор не е на хапчета ,жената се държи, доколкото може,а за самоубийство и дума не може да става.Тя е прекалено силна и вярваща ,за да й минават такива глупости през главата.Жалко за хубавото момче. Надявам се убиецът да получи справедливо наказание.
nqma ime20:39 - 25.09.2011
kakva diskoteka we... kakvi udari we... nikakvi udari nqmalo imalo golqm noj .... ako pi6ete ne6to to pone se staraite da e istina pfffff
ИСПАНИЯ12:23 - 22.09.2011
НАШИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ЗА СМЪРТА НА НАШИЯ ПРИЯТЕЛ ВИКТОР,БЕШЕ СКРОМЕН,ЧЕСТЕН ЧОВЕК,НО ХУБАВИТЕ И ДОБРИ ХОРА СТАВАТ ЖЕРТВА ЗА ЖАЛОСТ! ОБИДНО НИ Е,ЧЕ КМЕТОВЕТЕ НА СЛАЩЕН И САТОВЧА ИСКАТ ДА ЧЕРПЯТ ДЕВИДЕНТИ ОТ СМЪРТА НА ВИКТОР! МЕСТНАТА ВЛАСТ В ИСПАНИЯ САМА ДВИЖИ НЕЩАТА,ТУК НЕ Е СКАПАНАТА ОБЩИНА САТОВЧА И РАЗБОЙНИЧИСК БЪЛГАРИЯ! ТЕЗИ ХОРА СРАМ НЯМАТ! АЛАХ ДА ГИ ВЪЗПРЕ!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK